Datum: 07-10-2022 - 15:13
21
jun
'21
Flink aantal meldingen jeugdoverlast in weekoverzicht Politie gemeente Noordwijk.
Geschreven door Politie Noordwijk
Foto's Redactie BON

Weekoverzicht Politie gemeente Noordwijk: o.a. incident strand, crisisopvang, rijden onder invloed.

De politie stelt steeds meer informatie beschikbaar via hun website en social mediakanalen over hun werkzaamheden en meldingen die er dagelijks binnenkomen. De politie geeft aan dat het gebruik van social media voor hun een manier is om de politie te verbinden met burgers, bedrijven en partners. Via communiceren op social media draagt men bij aan de doelen van de organisatie, het politiewerk...

en het vertrouwen in de politie. Ook Politie in de gemeente Noordwijk (Noordwijkerhout, De Zilk) is actief op de social media en sinds kort geeft men een weekoverzicht van de meldingen die er afgelopen week binnen kwamen.

Politie weekoverzicht.

Hieronder staat een kleine selectie van de meldingen die wij afgelopen week hebben gehad.

• Wij zijn afgelopen week 25 keer ingezet voor meldingen met betrekking tot jeugdoverlast en twaalf keer voor meldingen met betrekking tot overige geluidshinder.

• Ook zijn wij meerdere malen ingezet bij verschillende hulpverleningsmeldingen, zoals onwel geworden of verwarde personen.

• Daarnaast hebben wij assistentie verricht bij meerdere burenruzies.

• Ook zijn wij afgelopen week ingezet bij negen verkeersongevallen.

• Op donderdag 13 juni zijn wij ter plaatse geweest op het strand van Noordwijk, ter hoogte van Witsand en B.E.A.C.H. Hier stond een grote groep jongeren van 300-400 personen te feesten. Zij nuttigden alcohol, gebruikte lachgas en hadden harde muziek aanstaan. Dit gedeelte van het strand heeft een noodverordening gekregen van de burgemeester en hier geldt een alcohol en geluidsapparatuur verbod tussen 19:00- 9:00 uur. Wij hebben met meerdere eenheden de personen weggestuurd van het strand. (zie ook bericht BON)

• Op vrijdag 18 juni zijn wij ter plaatse geweest bij een ongeval met uitsluitend schade aan de voertuigen. Hierbij zijn beide bestuurders gecontroleerd op alcohol en één van de bestuurders is gecontroleerd op drugs. Beide hadden niks gedronken maar wel was de ene bestuurder onder invloed van drugs. De bestuurder is meegenomen naar het bureau en heeft een rijontzegging gekregen voor 24 uur. Verdere straf wordt nog bepaald.

• Ook hebben wij op vrijdag 18 juni de collega’s van de crisisopvang een handje geholpen. Hierbij moest een persoon vervoerd worden naar een crisisopvang maar deze weigerde. Na een goed gesprek is de persoon uit zichzelf mee gegaan met de collega’s. Ook voor dit soort incidenten worden wij ingezet.

• Verder hebben wij veel meldingen van diefstallen gekregen. Let goed op uw spullen en sluit alles goed af!

Foto PR.