Datum: 28-09-2021 - 00:21
20
jun
'21
Fonkelnieuwe website voor Fairtrade Noordwijk.
Geschreven door Fairtrade Noordwijk

Fonkelnieuwe website voor Fairtrade Noordwijk.

Onlangs heeft Fairtrade Noordwijk een nieuwe website voor consumenten, ondernemers en bezoekers in Noordwijk gelanceerd: www.fairtradenoordwijk.nl. Met dit initiatief wil de werkgroep Fairtrade Gemeente Noordwijk, kortweg Fairtrade Noordwijk, onder meer eerlijke handel en duurzame productie promoten en op die manier lokaal bijdragen aan betere kansen voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden...

Noordwijk = Fairtrade Gemeente
Langs alle invalswegen van Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk kan het niemand meer ontgaan: Noordwijk is een Fairtrade Gemeente. Een mooie titel die een gemeente mag voeren als winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samenwerken om meer eerlijke handel te bevorderen.

Noordwijk voldoet aan de door de landelijke organisatie Fairtrade Gemeente gestelde criteria. Maar er kan, en moet, in Noordwijk nog veel meer op dit gebied worden gerealiseerd. Daarom ontplooit Fairtrade Noordwijk regelmatig activiteiten om steeds meer consumenten, ondernemers en organisaties ‘warm te maken’ om ook mee te doen.

Website
Op de nieuwe website kun je 'alle' informatie over fairtrade overzichtelijk, compact en helder terugvinden. Voor iedereen die zich snel wil oriënteren over waar bijvoorbeeld ‘eerlijke en duurzame waar’ in Noordwijk verkrijgbaar is of hoe die verkrijgbaar is te maken.

Maar ook voor meer verdiepende informatie over onder meer fairtrade en de internationale duurzame ontwikkelingsdoelen – Global Goals – waar steeds meer bedrijven en (overheids-)organisaties zich aan verbinden.

Realisatie
www.fairtradenoordwijk.nl is mede tot stand gekomen dankzij de steun van de gemeente Noordwijk en in nauwe samenwerking met Thomas Steenvoorden van Buro Binnen voor implementatie en inrichting van de digitale technologie. Inhoud, vormgeving en redactie zijn gerealiseerd door en onder verantwoordelijkheid van Fairtrade Noordwijk.

Keuzes
“Maar bovenal zijn het de ondernemers, consumenten en organisaties die bewust kiezen voor verkoop, aanschaf en promotie van ‘eerlijke en duurzame waar’ die van Noordwijk een echte Fairtrade Gemeente - kunnen – maken,” laat Johan Oostdam van de werkgroep weten.

“Want alleen door de juiste keuzes bij aanschaf en verkoop van producten te maken kunnen we samen het verschil maken. En daar wil Fairtrade Noordwijk, mét alle inwoners en ondernemers, zich sterk voor maken.”

Foto PR.