21
jun
'21
Gratis Hop on Hop off bus, ook voor inwoners gemeente Noordwijk en Noordwijkerhout.
Geschreven door Bron: Visit Noordwijk

Gratis Hop on Hop off bus, ook voor inwoners gemeente Noordwijk. (update: rijschema)

Vorige week maandag werd het startsein gegeven voor de Beach Shuttle tussen de parkeerplaats aan de Gooweg en het strand van Noordwijk. Deze shuttle rijdt vanaf 3 juli tot en met 5 september elk weekend en doordeweeks bij mooi weer. Vandaag is ook het startsein door wethouder Roberto ter Hark gegeven voor de Hop on Hop off bus in de gemeente Noordwijk. De Hop on Hop off bus is een tijdelijke...

gratis busdienst (tijdens de zomerperiode) die het buitengebied van Noordwijk met de campings en de bungalowparken verbindt met Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen en Noordwijkerhout. De shuttle-service wordt gratis aangeboden voor bezoekers en inwoners van de gemeente Noordwijk. Inwoners kunnen op deze manier ook makkelijk naar andere woonkernen binnen de gemeente Noordwijk.

Andere jaren werden de kosten 50/50 gedeeld door de gemeente Noordwijk en ondernemers, dit jaar neemt de gemeente Noordwijk alle kosten op zich om de ondernemers te ontlasten van een zwaar corona jaar. 

Brouwer Tours en Koninklijke Beuk gaan de ritten verzorgen. De bussen rijden van 10 juli t/m 29 augustus 2021, 6 ritten per dag. Meer informatie, de busstops en het volledige rijschema zie foto's of via www.noordwijk.info/strand.

Uiteraard worden de passagiers conform de geldende RIVM richtlijnen vervoerd, hierbij geldt dat het dragen van een mondkapje verplicht is (mondkapjes zijn eventueel te koop in de bus).

Honden
Kleine honden, uiteraard aangelijnd, zijn toegestaan in de Beach Shuttle en Hop on Hop off. De vervoersbedrijven die het vervoer van de Beach Shuttle en de Hop on Hop off verzorgen zijn echter alléén verzekerd voor passagiers en niet voor huisdieren, dus die reizen op eigen risico mee.

Foto 2 vlnr: John Brouwer van Brouwer Tours, Ferry van den Burg van Camping De Duinpan (initiatiefnemer), wethouder Roberto ter Hark en Erik Beuk van Koninklijke Beuk.

Foto's BON.