Datum: 01-06-2023 - 01:44
14
jun
'21
Politie zoekt getuigen van vernielingen aan geparkeerde auto's in de Zeestraat. in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Update politiebericht: 26-jarige man uit Ede aangehouden na geweldsincident in woning Rusthof.

Zondagmiddag kwam rond de klok van 15.12 uur een melding van een overval binnen. Het incident vond plaats in een woning van het Rusthof in het centrum van Noordwijkerhout. Meerdere politie-eenheden en een ambulance kwamen ter plaatse. De bewoner van de woning werd aan zijn verwonding behandeld in de ambulance, maar hoefde niet mee naar een ziekenhuis. De politie zette het gebied rondom de woning...

af met een lint, waarmee men aangeeft dat er sprake is van een plaats delict. Dit wordt zo snel mogelijk door de politie afgezet, om te voorkomen dat sporen worden gewist of vervuild. De bewoner van de woning is gehoord door de politie en agenten hebben bij de omwonenden nagevraagd voor getuigenissen.

De recherche is vervolgens direct een onderzoek gestart en dit heeft zojuist (18.30 uur) geresulteerd in de aanhouding van een verdachte van de overval en verwonding. Wat er precies gebeurt is in de woning kon de politie nog niet bekendmaken, dit volgt later.

Update Politiebericht 16-6-2021:
Man aangehouden na geweldsincident in woning.

De politie kreeg zondagmiddag 13 juni rond 15.00 uur een melding van een geweldsincident in een woning aan de Rusthof. Een bewoner werd daar in zijn woning door een man mishandeld en bedreigd. De man pleegde ook een aantal vernielingen in de woning en ging er daarna vandoor in een personenauto. Het slachtoffer raakte daarbij lichtgewond. De politie hield in Ede een 26-jarige man aan.

Direct na de melding deed de politie onderzoek in en rondom de woning. De politie keek uit naar de personenauto waarmee de verdachte wegvluchtte. Het politieonderzoek leidde uiteindelijk naar de 26-jarige verdachte. De verdachte werd in zijn woonplaats Ede aangehouden. Hij zit vast en zijn betrokkenheid bij het geweldsincident wordt onderzocht. De bewoner deed aangifte.

Iets gezien of gehoord?
De politie zoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien bij de woning aan de Rusthof. Is u daar iets opgevallen? Neem dan contact op met de districtsrecherche via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

Foto's BON.