13
jun
'21
'Heilig Hartspeld' voor Bep van Hensbergen-de Groot. (foto's)
Geschreven door LC Heilig Hart kerk

'Heilig Hartspeld' voor Bep van Hensbergen-de Groot. (foto's)

Bij gelegenheid van het Heilig Hartfeest van de H.Hartkerk in De Zilk, betuigde de kerkgemeenschap vandaag 13 juni 2021 eer aan een vrijwilliger die zich op bijzondere wijze inzet voor Kerkelijke en Maatschappelijke activiteiten. De Lokale Commissie van de H.Hartkerk heeft op deze zonnige zondag de decoratie toegekend aan mevrouw Bep van Hensbergen-de Groot. Het uitreiken van de Heilig Hartspeld...

vond plaats in de tuin van de dochter van Bep, zij werd daar niets vermoedend naar toe gelokt voor het vieren van een verjaardag. In verband met de coronamaatregelen vond de uitreiking in kleine kring buiten plaats, haar man Wim spelde de zeer verdiende decoratie op.

Als moeder van het toen nog jonge gezin Hensbergen gaf Bep vorm aan datgene wat zij en Wim voor het gezin en de samenleving belangrijk vonden. De bijdrage van Bep is “in de tijd gezien” meer dan zomaar een vrijetijdsinvulling. Mede door haar inzet voor de werkgroep gezinsvieringen zijn in de periode 1983 Zilkse kinderen en hun families sterk verbonden met de H.Hartkerk.

De Zilkse jongeren van toen, zijn de volwassenen van nu. Mede door de inbreng van Bep en haar werkgroep zal voor de volwassenen, “de herinnering” van toen een invulling geven aan de persoonlijke geloofsbeleving van nu. Wij hopen en verwachten dat wat ooit is gezaaid, ook zal worden geoogst. Echter de persoonlijke keuze van mensen is intriciek en op eigen motivatie geënt.

Sinds een aantal jaren is Bep de coördinator van de lectoren. Tijdens de eucharistievieringen leest zij met grote regelmaat Eerste en Tweede lezingen. Binnen de samenleving van de Zilk is Bep een gewaardeerd lid van de Zonnebloem. Naast bezoeken en contacten onderhouden heeft zij ook binnen deze organisatie enkele coördinerende taken.

Waar anno nu door Covid 19 “afstand“ noodzaak is, zorgen Bep en vele andere van haar Zonnebloem collega`s voor een straaltje zonlicht in de gedwongen eenzaamheid van de pandemie. Het zijn “mensen als Bep” die voor Licht in kerk en samenleving zorgen. De Zilk, een dorp waar kerk en samenleving elkaar blijven ontmoeten en inspireren.

LC H.Hartkerk Pastoor Bosma.

Foto's BON.