Datum: 04-08-2021 - 11:07
14
jun
'21
Palliam met een slotje op de dag.
Geschreven door Palliam

Palliam met een slotje op de dag.

Iedere donderdagavond in juni kun je om 21.00 uur jouw dag meditatief afsluiten bij Palliam. Want dan gaat theologie student Hubert Jansen je voor in het online bidden van de dagsluiting (de completen) zoals deze overal ter wereld in katholieke kloosters en daarbuiten gebeden wordt. Dag in dag uit, jaar in jaar uit, als golven die rollen op het strand in een altijd doorgaand ritme wordt...

op deze manier de tijd geheiligd op vaste momenten in de dag. Laat je meenemen door gregoriaanse gezangen, psalmgebed en veelzeggende stiltes. Deze laatste van de gebedsuren van het getijdengebed zal in de Engelse taal gebeden worden. Het is echter niet noodzakelijk dat je deze machtig bent om de schoonheid van deze online meditatieve viering te kunnen ervaren.

Volgens Jansen is deze manier van samen bidden en mediteren als balsem voor de ziel, waarin de Eeuwige de kans krijgt om een 'woordje' tot ons te spreken. Is je verlangen gewekt? Schrijf je dan in op www.palliam.nl en ervaar welke schat er verborgen ligt in de rijke monastieke traditie van het getijdengebed.