Datum: 25-06-2021 - 09:22

04
jun
'21
in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

23-jarige man krijgt taakstraf van 30 uur voor aanranding van vrouw op de Herenweg.

In maart 2021 maakte BON melding van een incident op de Herenweg dat plaatsvond op woensdagavond 17 maart omstreeks 20.00 uur. Een vrouw uit Noordwijkerhout werd tijdens het hardlopen op de Herenweg door een voor haar onbekende man de weg versperd. Hij gaf de vrouw vervolgens een klap op haar achterwerk. De vrouw wist gelukkig te ontkomen en belde de politie die snel ter plaatse was...

De man, een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd verderop richting de Ruigenhoek bij een bushalte op de Herenweg aangehouden. Het hevig geschrokken slachtoffer heeft destijds ook aangifte van aanranding gedaan bij de politie.

Deze week moest de man, een 23-jarige man uit Polen, zich verantwoorden bij de rechter maar hij was zelf bij de zitting over zijn zaak niet aanwezig. Bij het verhoor van de politie had de man al aangegeven dat hij de vrouw niet had aangeraakt, maar dat zijn rugzak bij het passeren van de vrouw haar per ongeluk had aangeraakt.

De Noordwijkerhoutse die wel bij de zitting aanwezig was gaf bij de rechter aan dat hij wel degelijk aan haar had gezeten, ze was door het gebeuren nog steeds bang op straat. Ze vond dat de man een straf verdiende.

De officier van justitie was het daar mee eens, ze vond de uitleg van de verdachte onaannemelijk en eiste een taakstraf van dertig uur. De rechter sprak van een hele onprettige ervaring voor de vrouw en nam de eis van het openbaar ministerie over.