Datum: 25-06-2021 - 08:09

01
jun
'21
WereldwinkelDe zon schijnt ook in de Wereldwinkel Noordwijkerhout.
Geschreven door Wereldwinkel Noordwijkerhout

De zon schijnt ook in de Wereldwinkel Noordwijkerhout.

Elke maand zet de Wereldwinkel een fairtrade product in het zonnetje. In juni zijn dat de zonnetjes uit Mexico en hun makers Maribel en Isaac. Het echtpaar Maribel en Isaac komen oorspronkelijk uit Jalisco, een staat in Mexico die steeds onveiliger wordt door het toenemende drugsgeweld. Voor een beter bestaan lieten ze huis en haard achter zich en begonnen 800km verderop aan een nieuwe toekomst...

De schildertechniek van het kleurrijke keramiek, dat zij maken, komt oorspronkelijk uit Noord- Afrika en werd door de Spanjaarden geïntroduceerd in Mexico zo’n 500 jaar geleden. Generatieslang zijn de kleurstellingen doorontwikkeld maar de techniek is bijna onveranderd gebleven.

Maribel en Isaac werken hard en krijgen een goede prijs voor hun producten. Daardoor hebben ze een stukje land kunnen kopen waarop een één-kamer woning gebouwd wordt. Zo wordt hun droom werkelijkheid. De kleurrijke zonnen van keramiek variëren van 10 tot 25 centimeter doorsnede en worden in de maand juni aangeboden met een korting van 25%.

De Wereldwinkel aan Dorpsstraat 44 is geopend op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 9.30-17.00 uur. Zie voor meer informatie https://noordwijkerhout.wereldwinkels.nl.