Datum: 25-06-2021 - 08:33

29
me
'21
Stichting 'Nieuwe start verenigingen De Schelft' reikt 11 cheques (totaal € 41.470,-) uit aan gedupeerde verenigingen in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Stichting 'Nieuwe start verenigingen De Schelft' reikt 11 cheques (totaal € 41.470,-) uit aan gedupeerde verenigingen. (foto's)

Zaterdag 14 november 2020 gaat de geschiedenisboeken in als een zwarte dag voor Noordwijkerhout en iedereen die betrokken is bij sporthal en zwembad De Schelft. De brand vernietigde heel veel materialen van verschillende verenigingen en zorgde er ook nog eens voor dat in ieder geval 11 verenigingen, als vaste gebruikers, dakloos waren geworden. Iedereen was even een week...

uit het veld geslagen door de verschrikkelijke gebeurtenis. Maar al gauw stroopte een aantal betrokken inwoners de mouwen op om, door met de Crowdfunding-actie 'Support de Schelft', geld in te zamelen voor de getroffen verenigingen om hen financieel te ondersteunen.

En waar een klein, maar hecht dorp groot in kan zijn zag je al heel snel gebeuren, de verschillende acties, waaronder een veiling en spontane giften schoten als paddenstoelen uit de grond. De Crowdfunding-actie is nu aan zijn eind gekomen en is uiterst succesvol geweest, het typeert de betrokkenheid van de lokale bevolking en bedrijfsleven/sponsoren.

Doelstelling van de stichting was € 25.000,-. Het uiteindelijke resultaat is het fantastische totaalbedrag van € 41.470,- geworden en daar mogen we met zijn allen heel trots op zijn. De cheques werden door het bestuur van de Stichting 'Nieuwe start verenigingen De Schelft' uitgereikt aan de 11 door de brand gedupeerde verenigingen.

De uitreiking vond op zaterdagmorgen 29 mei, onder zeer zonnige omstandigheden, op het parkeerterrein naast de toch nog steeds trieste aanblik van wat eens een mooie sporthal was voor ons dorp.

Maar het uitreiken van de cheques is een mooie nieuwe start voor de verenigingen. Met dit geld kunnen ze nieuwe materialen aanschaffen, kosten betalen die voortkomen uit het gebruik maken van andere locaties om verenigingsactiviteiten te kunnen voorzetten.

De Toneelverenigingen ODI en de Carnavalsvereniging De Kaninefaaten die materiaalverlies het hardst zijn getroffen door de brand, kregen na overleg tussen alle verenigingen beide een cheque overhandigd ter waarde van € 14.300,-. (de cheques waren al geprint, maar het is nog iets meer geworden)

De negen andere verenigingen ontvingen een cheque van € 1430,- en dat zijn Badminton Klub Noordwijkerhout, Muziekvereniging De Harpe Davids, Muziekvereniging St. Jeanne d'Arc, Handbalvereniging Northa, Noordwijkerhoutse Strandlopers, Noordwijkerhoutse Reddingsbrigade, Streetdance Van Nispen, Triathlon Noordwijkerhout en Zwemvereniging Noordwijkerhout.

Bloemen waren er ook voor het bestuur van Stichting 'Nieuwe start verenigingen De Schelft': André van der Vossen, Angela Heemskerk, Doris van Kampen, Arjan Laros, Aart de Jong (secretaris), Jacques van Diemen (penningsmeester), en Sanneke Nulkes (voorzitter).

De verenigingen die de cheques hebben ontvangen spreken hun zeer grote dank uit aan het bestuur van de Stichting en alle vrijwilligers, sponsoren en gulle gevers voor de geweldige financiële ondersteuning die ze op deze heugelijke dag mochten ontvangen. 

De cheques zorgen voor mooie nieuwe start en nu met zijn allen hard werken aan een nieuwe Schelft, waar alle verenigingen en iedere Noordwijkerhouter zich weer zal thuis voelen als één groot gemeenschapshuis. Zie ook stand van zaken De Schelft.

Foto's BON.