Datum: 25-06-2021 - 09:10

26
me
'21
Dierenhoeve vraagt hulp bij aanstaande verhuizing in Noordwijkerhout.
Geschreven door Kinderboerderij De Dierenhoeve

Noordwijkerhoutse bloembollenbedrijf schenkt opbrengst laatste veilingkar tulpen aan de Dierenhoeve.

Woensdag 26 mei werd De Dierenhoeve verwend met een prachtig cadeau. De opbrengst van de laatste kar tulpen die geveild werd op veiling Flora door JUB Holland is voor de buitenkas van De Dierenhoeve die straks komt te staan in de Engelse Tuin. Een mooi bedrag van € 2500,- werd overhandigd door Sophie en Kiek, dochters van Frank en Robbert Uittenbogaard. Sophie is elke week...

op De Dierenhoeve te vinden als een van onze junior boeren. Na 100 jaar stopt JUB Holland met de broeierij van tulpen. Het Noordwijkerhoutse bedrijf gaat door met veredeling, teelt en handel van bloembollen. Deze beslissing was heel lastig, vertelt Frank.

Frank is de man die altijd de broeierij aanstuurde en laat dit nu met pijn in zijn hart gaan. Deze beslissing heeft te maken met de richting waar het bedrijf zich in beweegt. Daar bovenop moest er veel geld geïnvesteerd worden in een nieuwe boslijn en huurt JUB schuren voor de groeiende handel. Door deze beslissing komt er nu weer ruimte vrij binnen de eigen schuren.

De Dierenhoeve is heel blij met deze donatie van een bedrijf uit Noordwijkerhout, er is veel geld nodig voor de verhuizing. De donatie kan De Dierenhoeve heel goed gebruiken en in de termen van de boerderij te spreken “Als er één schaap over de dam is, volgen er (hopelijk) meer".

Foto Frans van Steijn.