Datum: 25-06-2021 - 09:45

05
jun
'21
Bewoners Victorwijk steken de vlag uit voor hun 50-jarige woning.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Bewoners Victorwijk steken de vlag uit voor hun 50-jarige woning.

Vandaag hingen de vlaggen uit bij de woningen die liggen tussen de Maandagsewetering, Vinkenstraat, Leeuwerikstraat en de Wildlaan in Victorwijk 4. In totaal zijn dat 53 woningen die 50 jaar geleden zijn gebouwd en deze werden destijds nog verhuurd. De 1e bewoners betrokken in juni 1971 hun nieuwe woning en dat is dus nu alweer 50 jaar geleden en dat was de reden om de vlag uit te hangen vandaag...

Het project van Victorwijk 4 werd bij de start gefinancierd door het pensioenfonds van de Nederlands Hervormde kerk en beheerd door Makelaar de Bruyn en Tak. Gegadigden voor die woningen waren voornamelijk mensen die bij de gemeente werkzaam waren, in de psychiatrie of bij de rijksoverheid.

In 1993 werden de woningen aan de huurders te koop aangeboden. Eén van de bewoners, Jan van der Slot, schakelde een makelaar in en zo kon er een overeenkomst worden gemaakt die gunstiger was als het aanbod dat de bewoners eerst was aangeboden.

De helft van de bewoners van toen accepteerden het nieuwe aanbod en ook al zijn er in die 30 jaar veel nieuwe bewoners gekomen, wonen er nog steeds een paar vanaf het allereerste begin, dus maar liefst 50 jaar! Victor van Denzen wilde 'het jubileum' van hun 50-jarige woning niet zomaar voorbij laten gaan en nam contact op met de andere bewoners en daarom ging vandaag 5 juni de vlag uit.

Foto's vlaggen BON en oude foto's PR bouw Victorwijk.