Datum: 16-06-2021 - 03:09
09
jun
'21
Handbalkeepster Marit Huiberts uit Noordwijkerhout kiest voor buitenlands avontuur in Denemarken.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Handbalkeepster Marit Huiberts kiest voor buitenlands avontuur in Denemarken.

Sportvrouw van het Jaar 2019 in de gemeente Noordwijk en handbaljeugdinternational Marit Huiberts uit Noordwijkerhout, vertrekt alweer na een jaar bij HV Kras/Volendam en gaat voor een buitenlands handbalavontuur bij Ringkøbing Håndbold A/S in Denemarken. De bijna twintigjarige talentvolle sluitpost begon haar handbalcarrière bij HV Northa. Op jonge leeftijd stapte ze over naar Foreholte...

waar ze als zestienjarige haar debuut maakte in de Eredivisie. Het daaropvolgende seizoen droeg Huiberts de kleuren van VOC, met wie ze de landstitel en later ook de Supercup won. Vervolgens ruilde ze in 2020 het donkergroene-shirt van landskampioen VOC Amsterdam in voor het oranje-shirt van competitiegenoot Volendam.

Marit maakt ook al meerdere jaren deel uit van Oranje-jeugdteams. Met de U19-selectie legde ze in de zomer van 2019 beslag op een zilveren plak tijdens het EK in Hongarije.

Persbericht Ringkøbing Håndbold Denemarken. (vertaling Google Translate)
Ringkøbing Håndbold heeft een tweejarige overeenkomst gesloten met Marit Huiberts, die overstapt van de Nederlandse club HV Kras Volendam. Marit Huiberts, die op 14 juni 20 jaar wordt, heeft Ringkøbing bezocht voor een proeftraining en om de stad te zien. Marit maakte deel uit van het Nederlands U19 elftal dat in 2019 zilver won op het EK, mede door een overwinning op Denemarken.

Jesper Holmris kijkt uit naar de komst van Marit Huiberts naar Denemarken en het keeperstrio van het competitieteam. "We hebben veel video's over Marit gezien, waarvan we dachten dat het een type keeper was die Elin en Cecilie heel goed kan aanvullen.

COVID19 zorgde er voor dat het wat langer duurde, maar na het bezoek van haar en de familie voelden we meteen dat er een match was. De proeftraining was net zo goed als het videomateriaal al liet zien en het lijdt geen twijfel dat Marit zich snel bij de groep zal voegen.” zegt Jesper Holmris.

Marit kijkt er naar uit en is erg enthousiast over haar verblijf in Ringkøbing. Ze heeft thuis in Nederland de wedstrijden van het team live gevolgd en is enthousiast over de snelle speelstijl.

Marit zegt: “Na mijn bezoek aan de stad en training met het team, twijfelde ik er niet aan dat ik welkom was. De stad doet erg denken aan mijn eigen geboorteplaats dicht bij de westkust en ik kijk ernaar uit om Deens te leren en te groeien met dit sterke jonge team. Het wordt heel spannend om in één van de sterkere competities ter wereld te spelen en ik kijk er enorm naar uit om op 19 juli de eerste training bij te wonen.”

Persbericht HV Kras/Volendam
Marit Huiberts, de krachtige dame tussen de palen van ons GarageKil/Volendam team heeft besloten om na één seizoen de overstap te maken naar Ringkøbing Håndbold A/S in Denemarken. Na Debbie Bont is zij de tweede dame die vanuit HV KRAS/Volendam de overstap naar het buitenland maakt.

Helaas was haar tijd bij ons van korte duur maar zeker niet zonder veel plezier te hebben beleefd met de meiden, veel te hebben geleerd van Mark Ortega en niet te vergeten de vele keeperstrainingen die zij van Gerrie Eijlers heeft gekregen.

‘Om Gerrie kwam ik naar Volendam. Volendam staat bekend om de vele goede keepers die zij hebben gehad. Ik ben ook daarom heel erg blij dat ik enorm veel van hem heb geleerd het afgelopen jaar. Ondanks dat we niet in de zaal konden trainen ben ik wel doorgegaan met mijn keeperstrainingen en ben daardoor ook beter geworden’, vertelt Huiberts.

Huiberts vertrekt half juli naar Denemarken waar zij voor het eerst op zichzelf zal gaan wonen. ‘Ja eng, maar ook weer heel erg leuk. Je moet toch een keer het huis uit,’ antwoordt zij lachend.

Ringkøbing Håndbold A/S speelt in de hoogste divisie in Denemarken. Een team vol jonge speelsters waarmee zij hoopt door te groeien, van elkaar te leren en samen nog beter te worden.

Haar doel is om door te stromen naar een van de hoger geplaatste teams in de divisie en dan over te stappen naar de Champions League. Als 19-jarige is zij nog jong genoeg om door te stromen, waarbij keepers vaak op latere leeftijd pieken dus heeft zij een prachtige weg te gaan.

‘Spelen voor Jong-Oranje smaakte naar meer en daarom heb ik voor mijzelf besloten om voor handbal te gaan. Ik ging naar VOC en vervolgens naar Volendam en wil blijven groeien tot het hoogst mogelijke voor mij. Als ik het niet probeer dan weet ik het nooit! Nu alleen nog even Deens leren maar dat komt wel zodra ik daar ben.’

Marit, wij vinden het enorm jammer dat je vertrekt en hebben genoten van je prestaties tussen de palen. Wij wensen je enorm veel succes!

Foto's PR.