Datum: 25-06-2021 - 08:56

25
me
'21
Bibliotheek Bollenstreek en Reuring gaan digitaal ondersteunen in Noordwijkerhout en Noordwijk.
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek

Bibliotheek Bollenstreek en Reuring gaan digitaal ondersteunen.

De Bibliotheek Bollenstreek en Reuring gaan samen mensen ondersteunen die digitaal minder vaardig zijn. Er worden twintig laptops beschikbaar gesteld waardoor zijn de kans krijgen om mee te doen aan de digitale samenleving. Mede door corona is de maatschappij een stuk digitaler geworden en is het noodzakelijk om een minimumniveau aan digivaardigheden te hebben om mee te kunnen komen...

in de huidige samenleving. Niet iedereen beschikt over deze digitale vaardigheden of middelen. Hans Portengen, directeur van de Bibliotheek Bollenstreek, en Janny van Mullem, manager van Reuring, hebben afgelopen woensdag een samenwerkingscontract ondertekend om deze mensen hierin te ondersteunen middels een maatschappelijk-educatief project.

De Bibliotheek Bollenstreek biedt digitale cursussen aan en Reuring gaat de weerbaarheid van mensen vergroten. Door een op maat gemaakt traject genaamd ‘Digimaatje’ kunnen deelnemers zich verder ontwikkelen op digitaal vlak.

Samen met een digitale vrijwilliger gaan deelnemers aan de slag met de mogelijkheden van het internet en computers. Van het uitleggen van de basisbeginselen van een laptop of tablet tot hoe zoekmachines werken, Digimaatjes helpen de deelnemers.

De gemeente Noordwijk financiert de aanschaf van de laptops. Het project is een pilot en valt of staat met de Digimaatjes. Mensen die geïnteresseerd zijn om Digimaatje te worden kunnen contact opnemen met Roy Geers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto gemaakt door Willem Krol vlnr: Hans Portengen (Bibliotheek Bollenstreek), Janny van Mullem (Reuring), Dennis Salman (Gemeente Noordwijk)