Datum: 25-06-2021 - 09:14

23
me
'21
'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: ook 40 jaar geleden kwamen we een miljoentje tekort bij De Schelft.

Al tien jaar plaatst de nieuwswebsite Blik Op Noordwijkerhout al het nieuws van, voor en over Noordwijkerhout en De Zilk en sinds de fusie ook geregeld van Noordwijk. In al die jaren zat daar vaak ook spraakmakende en veel bekeken nieuwsitems bij, zie de top 10 daarvan. Maar ook voor de start van BON was er natuurlijk geregeld spraakmakend nieuws te melden...

toen we nog deel uit maakten van de gemeente Noordwijkerhout. Via het nieuwe item op Blik Op Noordwijkerhout 'Een terugBlik Op', geven we spraakmakende nieuwsitems uit het verleden opnieuw aandacht hier op BON. Onder aan de pagina eerder verschenen items van 'Een terugBlik Op spraakmakend nieuws'.

6 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: ook 40 jaar geleden kwamen we een miljoentje tekort bij De Schelft.

Het is al een tijdje het gesprek van de dag en dat is de toekomst van de Schelft na de vernietigende brand in november 2020. U heeft van de week al kunnen lezen dat als we de huidige Schelft weer terug willen, zoals die was maar dan in de uitvoering van 2021, dat we als gemeenschap jaarlijks een miljoen euro's extra moeten bijdragen......

Zo spraakmakend als De Schelft op dit moment is was dat 40 jaar geleden, bij de totstandkoming van het complex, ook al net zo spraakmakend. En ook toen kwamen we op een gegeven een miljoentje tekort...... Weliswaar toen nog in guldens, maar het zal toen ook al een heleboel geld geweest zijn.

Onder aan de pagina kunt u de krantenberichten lezen over wat er zich toen afspeelden, voor dat De Schelft gebouwd kon worden. Een korte samenvatting van wat er destijds gebeurde:

Eerst werden we als Noordwijkerhout blij gemaakt met 200.000,- gulden, de provincie eiste dat de grond door de eigenaar Noorlander goedkoper werd aangeboden en dat gebeurde.

Toen bleek opeens tijdens de raadsvergadering dat men toch een miljoen tekort kwam in de begroting en of de raad dat even wilden bijleggen. Een groot gedeelte kwam doordat er verbeteringen en aanpassingen aan de nieuwe Schelft tegenover stonden. 

Maar de overgebleven 400.000 gulden kon door de toenmalige wethouder Van der Klaauw niet verantwoord worden. Maar wethouder Heemskerk gaf op het laatst toe, dat dit bedrag was ontstaan door het te optimistisch begroten van de architect.....

5 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Noordwijkerhouter veroordeeld tot boete van tien gulden voor beledigende briefkaart. (28 maart 1960)

4 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Een lijkbleek vluchtende burgemeester Winkel. (30 juli 1980)

3 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuwsGoklustige bejaarden opgepakt in speelhol Piet Gijs. (9 juli 1975) 

2 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws
Na ruim 100 jaar café De Zwaan onverwacht dicht. (interview Piet Brama)

1 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws
: Moord in 1996 op 54-jarige Duitse vrouw in vakantiepark nog steeds onopgelost.


Bron: Leidse Courant/Dagblad