Datum: 25-06-2021 - 08:51

22
me
'21
Bibliotheek online Koffie+: Voorlichting financieel gezond ouder worden.
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek

Bibliotheek online Koffie+: Voorlichting financieel gezond ouder worden.

Op 3 juni van 10.30 tot 12.00 uur geeft de Lokale Alliantie Bollenstreek voorlichting over financieel gezond ouder worden tijdens de online Koffie+ van de Bibliotheek Bollenstreek. In de Bollenstreek zet de Lokale Alliantie zich in voor preventie en vroegsignalering van financieel misbruik bij ouderen. Helaas komt financieel misbruik van ouderen veel voor en daar is som moeilijk iets aan te doen. Met name...

alleenstaande hulpbehoevende ouderen met een beperkt sociaal netwerk zijn een potentieel slachtoffer voor financieel misbruik. De dader is veelal een familielid of een ‘trouwe hulp’ waarvan het slachtoffer voor hulp van afhankelijk is. Hoe kleiner het sociaal netwerk, hoe makkelijker de dader ruimte voelt onrechtmatig te handelen.

Misbruik ontstaat niet van de ene op de andere dag. Vaak gaan daders steeds een stapje verder en voelen slachtoffers zich onder druk gezet. Aan financieel misbruik kan altijd iets worden gedaan. Het is daarom belangrijk om met elkaar te spreken over hoe ervoor gezorgd kan worden dat mensen ook op oudere leeftijd financieel gezond kunnen leven.

In deze voorlichting komen onderwerpen aan bod als: wat is financieel misbruik; hoe kan je het herkennen en hoe kan je het voorkomen?

Deelname is gratis en aanmelden kan via www.bibliotheekbollenstreek.nl 
Praktische informatie
Datum: 3 juni
Tijd: 10.30-12.00 uur
Locatie: online
Deelname: Gratis
Aanmelden: www.bibliotheekbollenstreek.nl 

Foto PR.