22
me
'21
Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc viert 100ste verjaardag en is te zien op TV in Noordwijkerhout.
Geschreven door Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc

Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc viert 100ste verjaardag en is te zien op TV.

Op 19 mei 2021 vierde Muziekvereniging St. Jeanne d’Arc uit Noordwijkerhout haar 100ste verjaardag. Een memorabel feit wat men groots wilde gaan vieren. Helaas is dit voorlopig niet mogelijk vanwege de beperkende maatregelen door Corona. Het startsein voor veel verschillende en gevarieerde jubileum activiteiten zou worden gegeven op haar verjaardag 19 mei 2021....

Om deze belangrijke datum niet ongemerkt voorbij te laten gaan, heeft men gekeken wat wel mogelijk is in deze Corona tijd. Het uitgeven van De Glossy en het op TV uitzenden van 100-jaar De Sjaan op BO waren eigenlijk de enige mogelijkheden. Andere geplande feestactiviteiten heeft De Sjaan verschoven naar later in 2021 en zelfs de eerste helft van 2022, wanneer hopelijk weer meer mogelijk is.

In de Glossy worden een aantal families voor het voetlicht gebracht, welke een bepalende rol gespeeld hebben in de afgelopen 100 jaar. Op zondag 23 mei 2021 is De Sjaan te zien op TV. Op die dag wordt op omroep BO een uitzending vertoont over 100-jaar De Sjaan om 19.00, 20.00, 21.00, 22.00 en 23.00 uur.

Over de verdere jubileum activiteiten zal De Sjaan u vroegtijdig op de hoogte houden via de media en zijn tevens te vinden op haar website www.stjeannedarc.nl. St. Jeanne d’Arc is in de loop der jaren gegroeid tot een muziekvereniging bestaande uit 5 geledingen (Harmonie, Marchingband, Vrije Tijds Orkest, Leerlingenorkest en Majorettes) met in totaal ca. 140 leden.

De vereniging is in 100 jaar tijd diep geworteld in de Noordwijkerhoutse gemeenschap en daaruit niet meer weg te denken. De Harmonie voert jaarlijks grootse concerten uit van lichte en populaire muziek. De Marchingband verzorgt regelmatig uitvoeringen op straat en in competitief verband op bijvoorbeeld het WMC in Kerkrade, waar het grote prestaties heeft neergezet.

Daarnaast heeft de vereniging een Vrije Tijds Orkest bestaande uit muzikanten uit de wijde omgeving van Noordwijkerhout, die het leuk vinden om op maandagmiddag gezamenlijk muziek te maken. Voor aanvulling naar deze 3x geledingen van St.Jeanne d’Arc zorgt het Leerlingen Orkest, de zogenaamde kraamkamer van de vereniging.

In aanvulling hierop zijn er nog de Majorettes, die tezamen met de Marchingband optreden of individueel als Twirlgroep. De vereniging is er enorm trots op dat dit alles gefaciliteerd kan worden vanuit een eigen verenigingsgebouw De Parade aan de Van De Weijdenlaan in Noordwijkerhout.

Jeanne d’Arc is een bloeiende en gezellige vereniging. Zij is echter altijd en zeker in deze Corona tijd op zoek naar uitbreiding met nieuwe enthousiaste leden. Wilt u lid worden van deze gezellige vereniging, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kleine selectie foto's uit de 100 jaar De Sjaan > BON en PR.