20
me
'21
WW-uitkeringen april Holland Rijnland: afname 3,8%, maar onder landelijk gemiddelde. (cijfers per gemeente)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

WW-uitkeringen april Holland Rijnland: afname 3,8%, maar onder landelijk gemiddelde. (cijfers per gemeente)

Eind april 2021 verstrekte UWV in totaal 7.444 WW-uitkeringen in Holland Rijnland. Dat waren er 296 minder dan eind maart, een afname van 3,8% die onder het landelijk gemiddelde van 5,6% uitkwam. De grootste bijdrage aan de regionale WW-daling ten opzichte van vorige maand kwam van bedrijfseconomische & administratieve beroepen (-65), zoals financieel-administratief medewerkers....

In vergelijking met april 2020 daalde het aantal WW-uitkeringen in Holland Rijnland met 231, oftewel 3%. Dit dalingspercentage bleef eveneens onder het Nederlands gemiddelde (-8,8%). Ook op jaarbasis droegen bedrijfseconomische & administratieve beroepen het meest bij aan de afname (-66).

Dienstverlenende beroepen lieten daarentegen ten opzichte van vorig jaar een flinke stijging noteren (+152). Binnen deze beroepsklasse groeide in een jaar tijd vooral het aantal WW-uitkeringen voor koks en schoonmakers. Een ontwikkeling die niet los valt te zien van de coronacrisis.

Het WW-percentage (het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van de beroepsbevolking) blijft in Holland Rijnland met 2,5% ruim onder het landelijk gemiddelde van 2,9%.

Voor mensen die een baan zoeken kunt u kijken op onze vacaturepagina, klik hier.

Bron cijfers UWV.