Datum: 28-09-2021 - 01:26
13
me
'21
Wethouder Sjaak van den Berg vrijwilliger tijdens Fairtrade Week in Wereldwinkel Noordwijkerhout.
Geschreven door Wereldwinkel Noordwijkerhout

Wethouder Sjaak van den Berg vrijwilliger tijdens Fairtrade Week in Wereldwinkel Noordwijkerhout.

Van 8 t/m 16 mei is het Fairtrade Week. In deze week wordt overal in de wereld aandacht gevraagd voor eerlijke handel. Reden voor wethouder Sjaak van den Berg om een bezoek te brengen aan de Wereldwinkel in de Dorpsstaat en een middag te mee helpen als 'vrijwilliger' en zo Fairtrade onder de aandacht te brengen. De week van de Eerlijke Handel staat bij Wereldwinkel Noordwijkerhout...

in het teken van ‘Koop een Betere Wereld’. De Corona-pandemie maakt de urgentie van steun aan producenten in derdewereldlanden groter dan ooit. Elke Nederlander kan daar een bijdrage aan leveren. En vaak eenvoudiger dan gedacht. Door te kiezen voor fairtrade producten worden producenten in Afrika, Zuid-Amerika en Azië gesteund. En dat is zeker in deze tijd van groot belang.

Doel van Wereldwinkels is om consumenten te stimuleren tot een bewust koopgedrag. Hiervoor wordt het begrip ‘wereldwinkelen’ geïntroduceerd, herkenbaar aan een icoon van een winkelwagentje gevuld met een hart.

Als consumenten bij hun aankopen rekening houden met de milieugevolgen, waar de winst belandt en hoe en waar producten worden gemaakt, en kiezen voor duurzame, fairtrade of lokale producten dragen ze met hun koopgedrag bij aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Deze 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn het kompas waarmee alle landen van de Verenigde Naties (ook ons land) samenwerken aan een meer duurzame, eerlijke en veilige wereld in 2030. Meer informatie is te vinden op de website van Wereldwinkel Noordwijkerhout https://noordwijkerhout.wereldwinkels.nl.

Foto’s Willem Krol.