Datum: 25-06-2021 - 07:54

10
me
'21
Wielrenner Taco van der Hoorn (De Zilk) stapt over naar Belgische wielerploeg en blijft actief in UCI WorldTour.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Taco van der Hoorn (De Zilk) wint 3e etappe in de Giro. (uitzending gemist)

De Nederlandse wielrenner Taco van der Hoorn en opgegroeid is De Zilk, heeft vandaag de 3e etappe van de Giro d'Italia gewonnen. Taco, die voor de kleine ploeg Intermarché-Wanty rijdt, probeerde in de slotfase van de 190 kilometer lange etappe weg te rijden uit de kopgroep en dat lukte tot ieders verbazing. Het peloton, met daarin alle grote sprinters, wachtte tot het laatste moment....

De finale van de etappe was zo lastig, dat ze niet teveel energie wilden verspillen met op kop rijden. Maar dat kostte ze uiteindelijk dus wel de kop. Van der Hoorn sprong weg en bleef weg, ondanks die jagende sprinters.

Alle zeven van zijn medevluchters werden wel opgeslokt, maar hij niet. Met een gezicht vol ongeloof kwam Taco net voor de jagende meute over de streep. De enige overgebleven renner van de kopgroep.

Vijf kilometer voor het einde had de Nederlander nog een minuut voorsprong en toen schrokken de sprinters pas wakker maar toen was het al te laat en schrijft Taco historie. 

De laatste Nederlandse etappezege in de Giro stond op naam van Tom Dumoulin, die in 2018 een tijdrit won. De laatste 'gewone' etappe op Nederlandse naam was ook Dumoulin, maar dan in 2017.

Foto's screenshots en samenvatting TV-uitzending Eurosport.