Datum: 21-03-2023 - 12:45
09
me
'21
 Burgemeester Wendy Verkleij feliciteert echtpaar Meeuwenoord-Münch met 60-jarig huwelijk in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Nol en Agaath Knippers - Okkerse vieren 60-jarig huwelijk. (foto's)

Het is vandaag 9 mei 2021 60 jaar geleden dat het echtpaar Nol (83) en Agaath (84) Knippers - Okkerse elkaar het jawoord gaven. Helaas kunnen ze door de coronamaatregelen op dit moment niet het grote feest geven wat ze graag zouden willen. Maar de kinderen wilden deze heugelijke dag niet zo maar voorbij laten gaan en hadden voor het 60-jarige bruidspaar een leuke verrassing in petto.....

Nol en Agaath werden gevraagd om zich om 13.00 uur te melden bij hun zoon Ramon en echtgenote Esther in de Sweenstraat, daar stonden twee feestelijke fietsen klaar en na het afwachten van een onweersbuitje vertrok men onbekende bestemming.

Onderweg werden de drie dochters Ingrid, Monique, Carlette en schoonzonen opgepikt en vertrok men naar de volgende bestemming..... Na een stukje fietsen langs de Herenweg kwam men uiteindelijk aan in een feestelijk versierde ruimte op Delftweg. 

Daar stonden zeven van de acht kleinkinderen te wachten, het achtste kleinkind kon er op deze dag niet bij zijn want zij is in verwachting van het eerste achterkleinkind van haar opa en oma. Een mooier cadeau kun je niet krijgen als 60-jarig bruidspaar.

Het feestje werd in een kleine familiebubbel toch nog gevierd en daarmee was de verrassing voor het bruidspaar Nol en Agaath compleet. Ze hopen, als de situatie tegen die tijd het toelaat, in september alsnog het grote feest te kunnen vieren.

Nol kwam op jonge leeftijd van zijn geboorteplaats Azewijn uit de Achterhoek naar het westen toe om een opleiding te volgen tot verpleegkundige bij de DEO in Haarlem. De Noordwijkerhoutse Agaath Okkerse kwam Nol tegen op een personeelsfeestje van de Deo, ze was met haar broer meegekomen die daar ook op de opleiding zat. 

Daar in Haarlem sloeg de vonk over en een paar jaar later werd dat bezegeld met een huwelijk. Eerst woonden ze in Haarlem, maar nadat Nol werk had gevonden op de Sint Bavo verhuisden ze naar Noordwijkerhout en hebben ze jaren in de Vermeulenstraat gewoond en nu wonen ze bijna twaalf jaar met veel plezier in hun appartement op de Pilarenlaan.

Agaath heeft ook jaren op de Sint Bavo gewerkt en ze zijn in hun vrije tijd Prinsenpaar geweest bij de Carnavalsvereniging De Keiebijters. Nol is nog steeds lid van de Keiebijters en doet ook nog vrijwilligerswerk bij de Munnekeweij. Agaath heeft o.a. veel vrijwilligerswerk gedaan voor de Sint Victorparochie en houdt ze zich nu lekker fit door geregeld te sporten.

De redactie van BON wenst het 60-jarige bruidspaar nog veel gezondheid en geluk toe en laten we hopen dat Nol en Agaath in september nog een feestje kunnen vieren.

Foto's BON