Datum: 17-10-2021 - 01:52
09
me
'21
Een Chinese Muntjak op bezoek in de achtertuin van een woning in de Zeestraat in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Chinese Muntjak op bezoek in de achtertuin van een woning in de Zeestraat. (filmpje)

Zit je op zaterdagavond lekker aan een kopje koffie televisie te kijken duikt er opeens, volgens de eerste gedachte van de bewoners, een jong hertje op in de achtertuin van hun woning in de Zeestraat. Het diertje bleef daar rustig rondsnuffelen. De bewoners belden de dierenambulance om te vragen of zij het diertje konden vangen, maar zij vertelden dat men niet voor wilde dieren op pad ging. Daarna de politie gebeld...

en die zou de boswachter sturen. Ondertussen had men ook met een hertenopvang contact gezocht met de vraag wat te doen, die vertelde hen, na het zien van een foto, dat het niet ging om een ree, maar om een Chinese Muntjak!

Daarna belde de boswachter dat hij onderweg was en de bewoner vertelde hem dat het om een Chinese Muntjak ging. Hij wilde de bewoner niet geloven, echter bij aankomst gaf hij aan dat het toch echt een Chinese Muntjak was.

De boswachter heeft nog geprobeerd om het beestje te vangen, maar die ging er als een haas vandoor en is niet meer teruggevonden. Waar de Chinese Muntjak vandaan kwam en hoe het beestje in de achtertuin terecht is gekomen zal voorlopig een raadsel blijven.

Meer info over een Chinese Muntjak kun je lezen op de Wikipedia-pagina, klik hier.

Filmpje en foto PR.