Datum: 06-05-2021 - 08:50
03
me
'21
Oranjevereniging Noordwijkerhout: Koningsdag en 4 en 5 mei.
Geschreven door Oranjevereniging Noordwijkerhout

5 mei Bevrijdingsdag Oranjevereniging Noordwijkerhout.

In deze tijd heeft dat een dubbele betekenis. We vlaggen omdat we vieren dat we 76 jaar geleden van de oorlog bevrijd zijn. In deze tijd van de coronapandemie vlaggen we ook voor het verlangen naar vrijheid. Maar ook voor al diegene die zich, op welke manier dan ook, in de afgelopen tijd ingezet hebben voor ieders gezondheid. Zorg ervoor dat u uw vlag op tijd buiten heeft hangen...

U kunt de vlag ophangen van zonsopgang tot zonsondergang. Bestuursleden van de Oranjevereniging rijden door de straten van ons dorp om ‘vlaggers’ te verblijden met een heerlijke slagroomschnitte. Misschien bent u wel de gelukkige.

Bevrijding vieren in Munnekeweij
De bewoners van Munnekeweij worden bij de koffie getrakteerd op een vrijheidsgebakje.

De 5 mei route,
Een wandel-/fietstocht langs monumenten met monumenten-selfie-wedstrijd. De route gaat langs bijzondere plekken en oorlogsmonumenten die op enige wijze te maken hebben met WO I en WO II of andere oorlogshandelingen waar het Koninkrijk der Nederlanden bij betrokken is geweest.

Eén van die plekken is de crashsite van de Halifax bommenwerper die op 2 oktober 1942 is neergestort op boerderij Vredebest aan het Westeinde te Noordwijkerhout. De route loopt via bestaande paden en kan het hele jaar gelopen of gefietst worden door jong en oud. De route is te downloaden op www.5meiroute.nl.

Als u de route tussen 27 april en 5 mei fietst of wandelt kunt u meedoen met de Monumenten-selfie-wedstrijd. Maak bij minimaal 3 monumenten een selfie en stuur deze met uw naam en adres op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak kans op een goed gevulde ‘Noordwijkerhoutse’ tas. Opsturen kan tot en met 5 mei. Prijswinnaars worden bekend gemaakt op onze site.

Stoepkrijtwedstrijd voor de vrijheid voor Noordwijkerhoutse basisschool kinderen.
Alle kinderen op de basisschool hebben van de Oranjevereniging, via hun school, stoepkrijt met daarbij een opdracht ontvangen. Wat is vrij zijn eigenlijk? Wat betekent vrijheid voor jou?

Van 27 april t/m 5 mei mogen alle kinderen van de basisschool een stoepkrijttekening maken over wat Vrijheid voor hun betekent. Buiten mogen spelen en een tekening maken past ook bij vrij zijn, combineer dit en maak een foto van jou én je stoepkrijttekening en stuur hem op naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vermeld in dit berichtje je naam, adres en leeftijd. Ook mag je in het berichtje een verhaaltje schrijven met wat je op de tekening ziet. De prijswinnaars staan vanaf 7 mei op onze site. De prijswinnaars ontvangen een tegoedbon van Top 1 Toys in de brievenbus. 

Voor meer informatie: www.ovnwh.nl.