Datum: 06-05-2021 - 09:18
30
apr
'21
Nieuwe initiatiefnemers doen ook weer poging om Coffeeshop te openen in gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Nieuwe initiatiefnemers doen ook weer poging om Coffeeshop te openen in de gemeente Noordwijk.

In november 2020 gaf burgemeester Wendy Verkleij antwoord op vragen van Bruisend Noordwijk over de mogelijke komst van een Coffeeshop in de gemeente Noordwijk. Hierbij gaf de burgemeester een duidelijk statement: "Nee, ik ben niet van plan het huidige coffeeshopbeleid op zo een wijze te herzien dat we het mogelijk maken voor mensen om een Coffeeshop te openen binnen de gemeente Noordwijk"....

In juni 2020 wilde twee initiatiefnemers graag een Coffeeshop openen in Noordwijkerhout, het gevolg was flink wat publiciteit, protesten, een poll en politieke vragen aan het college van B&W van de gemeente Noordwijk. Dit eindigde zoals hierboven beschreven in november 2020 met het statement van de burgemeester. Ondertussen hadden de twee initiatiefnemers zich ook al teruggetrokken.

Dit houdt andere initiatiefnemers er niet van, om het een half jaar later nog eens opnieuw te proberen. Middels een brief doen de nieuwe initiatiefnemers ook een poging om een Coffeeshop te mogen starten in de gemeente Noordwijk!

Geachte college,

Ik wil graag een Coffeeshop beginnen in de gemeente Noordwijk. Samen met mijn mede collega. Ik weet dat er geen Coffeeshop in uw gemeente is, en wil graag in samenwerking met jullie het toch proberen om in jullie gemeente er eentje te beginnen. Maar loop tegen de regels uit de algemene plaatselijke verordening op, die dat verbieden.

Daarom doe ik nu een oproep aan de politiek om de regels uit de APV te gaan verruimen en een coffeeshop toe te staan. Er zitten veel voordelen aan het openen van een coffeeshop in uw gemeente, zo hou je meer controle en overzicht en is minder drugsoverlast in uw gemeente. Jongeren zullen ongeacht blowen en hiernaar op zoek gaan bij bijvoorbeeld straatdealers in uw gemeente.

Met een Coffeeshop is er dan meer controle en overzicht op. Heb zelf aantal jongeren gesproken over het cannabisgebruik in uw gemeente. Waaruit blijkt dat er behoefte is aan een Coffeeshop in uw gemeente. Jongeren kopen illegaal softdrugs bij straatdealers en huisdealers in uw gemeente.

Wat weer leidt tot het gevaar dat ook harddrugs wordt gebruikt. Want ze krijgen het aangeboden door straatdealers. En dat moet voorkomen worden. Hieronder kort beschreven een aantal punten uit ons plan van aanpak.
- id. En leeftijd controle.
- goede locatie met parkeerplaatsen.
- nauwe samenwerkingsverband met de gemeente.
- wiet wordt vooraf getest. Wat bij straatdealers niet gebeurt.

Gaarne niet mijn gegevens bij de openbare publicatie plaatsen.

Bij voorbaat dank.
Met vriendelijke groet,