Datum: 17-05-2021 - 06:21
28
apr
'21
EOD brengt 3 door Z-ambassadeurs in Leidsevaart gevonden (vuurwerk)shells tot ontploffing bij Langevelderslag. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Z-ambassadeurs vinden opnieuw (vuurwerk)shell in Leidsevaart.

De groep Z-ambassadeurs in de gemeente Noordwijk is 10 jaar geleden opgericht en bestaat uit ongeveer 70 vrijwilligers uit Noordwijk en Noordwijkerhout die actief helpen hun eigen buurt netjes te houden. Deze vrijwilligers gaan geregeld op pad om in alle delen van de gemeente zwerfvuil op te ruimen. Ze vinden daarbij van alles en soms ook niet ongevaarlijk....

Op 11 januari 2021 waren een aantal vrijwilligers ook al actief om het zwerfafval langs de Leidsevaart tussen Noordwijkerhout en Noordwijk op te ruimen. Daar vond men destijds in het riet van de Leidsevaart drie flinke grote bollen. 

Na wat onderzoek via internet kwam men er achter dat het (vuurwerk)shells betroffen, vuurwerk wat alleen door professionals mag worden afgestoken en daarop heeft men de politie gebeld.

In de middag van 11 januari werden ze door de gealarmeerde EOD (Explosieve Opruimingsdienst) gecontroleerd tot ontploffing gebracht op het strand van de Langevelderslag. Klik hier voor het item.

Woensdagochtend 28 april was het opnieuw raak, ter hoogte van de vindplaats in januari vonden de Z-ambassadeurs dit keer nog een (vuurwerk)shell en een nood-rookpot. Beide zijn via de politie aan een gespecialiseerd bedrijf ter vernietiging overhandigd.

Foto's pr.