Datum: 16-05-2021 - 07:24
24
apr
'21
Noordwijkse energiecoöperatie 'Zon op Northgo' wil meer en zoekt deelnemers in Noordwijkerhout en De Zilk.
Geschreven door Zon op Northgo

Noordwijkse energiecoöperatie 'Zon op Northgo' wil meer en zoekt deelnemers in Noordwijkerhout en De Zilk.

'Zon op Northgo' de lokale energiecoöperatie voor Noordwijkers met 440 zonnepanelen op het Northgo College, wil ook inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk in de gelegenheid stellen lid te worden en energie op te gaan wekken. Daarvoor zoekt 'Zon op Northgo' naar een of meer nieuwe locaties. Aan het huidige project, dat al snel helemaal was uitverkocht, konden potentiële deelnemers uit De Zilk...

niet deelnemen vanwege de geldende regels voor energiecoöperaties. Om alle inwoners in de kernen van het nieuwe Noordwijk te kunnen laten deelnemen, is daarom een tweede coöperatie noodzakelijk. Het bestuur van 'Zon op Northgo' wil graag de energiecoöperatie voor alle Noordwijkers zijn, zoals van het begin de bedoeling was.

Uitbreiding bestuur met vertegenwoordigers uit Noordwijkerhout en De Zilk.
Het huidige 4-koppige bestuur van Zon op Northgo wil het bestuur daarom uitbreiden met vertegenwoordigers uit Noordwijkerhout en/of De Zilk. De ervaring heeft geleerd dat lokale bekendheid en betrokkenheid belangrijk zijn voor lokale projecten.

Daarom zijn vertegenwoordigers uit Noordwijkerhout en De Zilk in het bestuur of als projectcommissielid meer dan welkom. De nieuwe bestuurs/commissieleden zullen dan het eerste aanspreekpunt worden voor het nieuwe zonnedak en de inwoners in hun eigen kernen. Via het huidige bestuur is de ervaring en kennis in huis om een nieuw project snel en succesvol te realiseren, zodra een locatie gevonden is.

Tweede projectlocatie 'Zon op Northgo' voor Noordwijk ook in onderzoek.
Niet alleen wil 'Zon op Northgo' nu de inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk aan een lokaal project helpen, maar ook wil de coöperatie na de eerste 52 leden graag veel meer mensen via eigen deelname betrekken bij de energietransitie.

Voor gemeenten heeft de energietransitie een hoge prioriteit en energiecoöperaties kunnen daar een mooie bijdrage aan leveren. Deelnemers investeren in duurzame energie en profiteren van de nieuwe SCE-regeling.

Heeft u belangstelling om deel te nemen in nieuwe projecten of het bestuur te versterken om ook in Noordwijkerhout en De Zilk een energiecoöperatie tot stand te brengen: neem dan contact op met 'Zon op Northgo' via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info zie de website.