Datum: 29-03-2023 - 12:53
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

22
apr
'21
Noordwijkerhout het Hart van de Bollenstreek. (foto's centrum, promo, bloembollenvelden, corsowagen)
Geschreven door Toeristisch Platform Noordwijkerhout
Foto's Redactie BON

Noordwijkerhout het Hart van de Bollenstreek. (foto's centrum, promo, bloembollenvelden, corsowagen)

Elk jaar is TPN (Toeristisch Platform Noordwijkerhout) verantwoordelijk voor de activiteiten rondom het Bloemencorso van de Bollenstreek. Niet alleen de inmiddels immens populaire corso-vrijdag, met een ”stilstaand” en een “rijdend” stoet kleurrijke praalwagens, maar ook de wedstrijd rondom de bloem-mozaïeken, het kindercorso op donderdag en niet te vergeten het fantastische Flower Event in de Witte Kerk...

Vorig jaar werd TPN onaangenaam verrast door het besluit om het corso af te gelasten, zodat ook alle geplande activiteiten in Noordwijkerhout moesten worden geannuleerd. Maar wat bleek: toen de bollenvelden in bloei stonden, kwamen toch de toeristen om de geurende en kleurende voorjaarbloemen te bewonderen. Ook in het centrum van Noordwijkerhout, rondom de Witte Kerk, was het druk met fietsers en wandelaars.

Om die reden is er besloten om voor dit voorjaar in april wel iets te doen, namelijk een alternatieve Flower Event buiten de Witte Kerk. In nauw overleg met de gemeente Noordwijk heeft Tineke Geerlings (Typisch Tien) bedacht om de bomen rondom de Witte Kerk, middels een speciale constructie, aan te kleden met voorjaarsbloemen, aangeleverd door de Noordwijkerhoutse kwekers. En zie hier het resultaat.

Deze week worden de bloemen weer ververst en blijven de hele maand nog zichtbaar!

Foto's BON > Rondje Witte Kerk > Promo Noordwijkerhout >  Bloeiende bloembollenvelden > Bezoek corsowagen 2021.