Datum: 29-03-2023 - 13:07
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

20
apr
'21
Wie komt er volgens u in aanmerking voor een lintje in de gemeente Noordwijk?
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Wie komt er volgens u in aanmerking voor een lintje in de gemeente Noordwijk?

Wilt u iemand voordragen voor een lintje in 2022? Bijvoorbeeld vanwege enorme inzet voor een (sport)vereniging of ander vrijwilligerswerk. Als inwoner kunt u hiervoor het initiatief nemen. Dien uw aanvraag voor 1 juli 2021 in. De burgemeester dient binnengekomen aanvragen in bij de commissaris van de Koning. Na een lange weg van beoordelingen besluit de desbetreffende minister...

of de onderscheiding wel of niet wordt verleend. De aanvraag moet zo compleet mogelijk worden ingevuld. Daarvoor hebben wij uw hulp nodig. Met elkaar gaan we ervoor zorgen dat de juiste mensen in het zonnetje worden gezet.

Kent u iemand in uw omgeving die in aanmerking zou kunnen komen voor een lintje? Neem dan contact op met de medewerker Kabinetszaken van de gemeente Noordwijk. Meer informatie hierover lees ook Voordragen voor koninklijke onderscheiding.  

Bekijk de video.

Wel nog even geheim houden natuurlijk.
Het is een goede gewoonte de betrokken persoon niet op de hoogte te stellen van uw voorstel. Dus denk eraan het geheim te houden. Het komt namelijk ook voor dat een voorstel wordt afgewezen. Daarnaast speelt bij toekenning van een onderscheiding het verrassingselement een rol.

Meer informatie
Lees ook: Koninklijke onderscheiding (lintje) aanvragen voor meer informatie over het aanvragen, contactgegevens en de procedure.