Datum: 31-03-2023 - 17:10
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

18
apr
'21
Feestcommissie De Zilk is jarig en viert dit jaar het 100-jarig bestaan.
Geschreven door Feestcommissie De Zilk
Foto's Redactie BON

Feestcommissie De Zilk is jarig en viert dit jaar het 100-jarig bestaan.

Onze voorjaarsactiviteiten, zoals Koningsdag en de mozaïekwedstrijd komen door de geldende beperkingen nog te vroeg, maar als alternatief organiseren wij wel een superleuke pubquiz. Meer daarover vindt u in de huis-aan-huis flyer en op de website. De vlag mag natuurlijk wel uit op 27 april. En maak gerust iets moois van uw huis, wie weet bent u een van de gelukkigen die verrast wordt met een heerlijke taart...

Ook zullen op 4 mei, in samenwerking met omroep BO, de Oranjeverenigingen van Noordwijkerhout en Noordwijk, lokale beelden i.h.k.v. dodenherdenking worden uitgezonden.

De bijbehorende kransleggingen in de verschillende gemeentekernen komen ook in beeld, maar zullen helaas zonder publiek moeten plaatsvinden. 

Wat wij dit jubileumjaar verder nog kunnen doen is nog niet helemaal duidelijk, maar dat we nog van ons zullen laten horen, is zeker.

Zoals gezegd, wij bestaan 100 jaar. Lang geleden opgericht op verzoek van de pastoor en onder voorzitterschap van de heer Gerrit Schilder, samen met nog 7 dorpsgenoten.

In de loop der jaren werden er allerlei activiteiten georganiseerd:
- Kerkelijke festiviteiten, zoals de inhuldiging van een priester;
- De feestweek met kermis;
- Koninginnedag en later Koningsdag;
- Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

Uiteindelijk kwamen daar ook de minder officiële evenementen bij, zoals schaatswedstrijden, mozaïekwedstrijden, Heel De Zilk bakt en het Kerstzingen. Eenmalige feestjes waren er ook. Denk aan het grote huwelijksfeest van onze huidige Koning en Koningin met Zilkse lookalikes en de legendarische playbackshow gepresenteerd door de enige echte Jacques D’ancona.

100 mooie jaren dus, vol met herdenken en vieren. Het was echter niet alle jaren feest. Zo was er in de crisisperiode van 1923 tot 1936 en tijdens de Tweede Wereldoorlog geen kermis. Ook afgelopen jaar moesten we door de Corona uitbraak onze plannen in de ijskast zetten, in afwachting van betere tijden. Zoals de verwachting nu is, kunnen we later dit jaar gelukkig de draad weer oppakken gaan we samen met u onze verjaardag vieren.

Hoe de toekomst er uit zal zien weet niemand, maar de Feestcommissie De Zilk hoopt in ieder geval snel weer heel veel mooie momenten samen met u te mogen beleven.

Foto PR.