Datum: 17-05-2021 - 06:11
18
apr
'21
CJG: workshop gezond en gezellig aan tafel, lezing opgroeien met autisme, webinar rouwen op je eigen manier.
Geschreven door Centrum voor Jeugd en Gezin

CJG: workshop gezond en gezellig aan tafel, lezing opgroeien met autisme, webinar rouwen op je eigen manier.

Online workshop Gezond en gezellig aan tafel: Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Lisse organiseert op 22 april de online workshop Gezond en gezellig aan tafel voor ouders van kinderen tussen de 2 en 10 jaar. Als ouder vind je het belangrijk dat je kind goed eet en als het dan ook nog gezellig kan is het helemaal mooi! De maaltijd, of het avondeten, is een geschikt moment om te genieten van het samenzijn...

als gezin en leuk contact met elkaar te hebben. Maar eten met kinderen erbij kan ook lastig en stressvol zijn. "Ik lust dit niet.", "Dit ga ik echt niet eten", "Je bent vijf jaar dus nog vijf hapjes" zijn uitspraken die in sommige gezinnen iedere dag te horen zijn rondom etenstijd.

Tijdens de workshop krijg je informatie over gezond eten, bewegen en opvoeding van kinderen. We leggen uit hoe het komt dat een kind (een periode) lastiger eet en vooral ook wat je zou kunnen doen. Gezond en gezellig aan tafel is een online workshop via Zoom op donderdag 22 april 2021 van 19.30 - 21.30 uur. Kosten € 5,00 per persoon. Aanmelden via www.cjgcursus.nl.

Online CJG lezing Opgroeien met autisme:
Tijdens deze lezing krijg je een kijkje in het leven van Bianca Toeps. Ze kreeg op haar 26e de diagnose autisme. Ze vertelt hoe het is om autistisch te zijn. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert op 11 mei de online lezing Opgroeien met autisme, door Bianca Toeps, voor ouders van kinderen met (een vermoeden van) autisme.

Bianca Toeps is fotograaf, website-ontwikkelaar, hobby-vintagejager, blogger en auteur. En Bianca heeft autisme. Ze schreef hierover in diverse blogposts en artikelen. Dit leidde tot haar 1e boek 'Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit' dat in 2019 op Wereld Autisme Dag uitkwam.

Ben je benieuwd naar haar verhaal? Tijdens deze lezing vertelt Bianca over situaties waar je in het dagelijks leven als autist tegenaan loopt. Maar ook hoe zij haar kindertijd en puberteit heeft ervaren. Hoe ging het met de speelafspraakjes en sporten? Hoe was het thuis in het gezin?

Ze geeft tips en legt uit waarom het helemaal geen compliment is als iemand zegt 'Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit!' Heb je vragen voor Bianca? Die beantwoordt zij heel graag! Opgroeien met autisme is een lezing via Zoom op dinsdag 11 mei 2021 van 20.00 - 21.00 uur. Aanmelden via www.cjgcursus.nl.

Webinar: Rouwen op je eigen manier:
Op woensdagavond 21 april 2021, van 20.00 tot 21.30 uur organiseren Voor ieder 1 en het Centrum voor Jeugd en Gezin Teylingen een webinar over rouw. Hoe kunnen jongeren omgaan met rouw en hoe kan je als ouder hen daarbij ondersteunen?

Wanneer je iemand verliest die belangrijk voor je is, dan ziet de wereld er anders uit, niets lijkt meer hetzelfde. Ook als je jong bent, kun je iemand van wie je houdt verliezen. Leren leven met zo'n verlies is moeilijk, veel moeilijker vaak dan je in eerste instantie denkt. Je bent verdrietig, misschien ben je boos, in verwarring en snap je er allemaal niks meer van. Allemaal gevoelens die horen bij rouwen.

Iedereen rouwt op zijn of haar manier. De een wil aandacht, de ander niet, de een wil er over praten, de ander wil juist niet met de gebeurtenis bezig zijn. En dat is ook weer niet iedere dag hetzelfde. Hoe ga je hier als jongere, maar ook als ouder, leerkracht, professional, partner, vriend(in) of familielid mee om? En hoe kun je kinderen hierbij ondersteunen?

Tijdens dit webinar gaan we in op deze vragen. Deze webinar is bedoeld voor jongeren die een dierbare hebben verloren en hun ouders, leerkrachten, professionals, partners, vrienden, vriendinnen en familieleden. De webinar is gratis en vindt plaats op woensdag 21 april 2021, van 20.00 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl.