Datum: 23-09-2023 - 03:22
17
apr
'21
KOranjevereniging Noordwijkerhout presenteert het programma rondom Koningsdag.
Geschreven door Oranjevereniging Noordwijkerhout
Foto's Redactie BON

Oranjevereniging Noordwijkerhout presenteert het programma rondom Koningsdag.

Ook dit jaar is de Oranjevereniging Noordwijkerhout, in verband met de coronamaatregelen, helaas weer genoodzaakt om een alternatief programma te organiseren rondom Koningsdag 2021. Gelukkig is dat toch weer prima gelukt met flink aantal leuke programmaonderdelen waaronder o.a. verschillende wedstrijden, Kokkerhouts Beats, Online KoningsBingo, Nationale Toost en Schijt je Rijk....

Programma rond Koningsdag 2021. In het kort…
Meer informatie vind u op www.ovnwh.nl 

Voorafgaand aan Koningsdag
Ouderenprogramma in de weken voor Koningsdag
Koningsspelen - 23 april
Kleurwedstrijd - 23 t/m 26 april
Woordzoeker - 23 t/m 26 april
Koningsdag Zandsculpturen Puzzel - 26 april t/m 4 mei
Kokkerhout Beats, Kingsnight edition - 26 april

Koningsdag - 27 april
07.00 uur - Feestelijk vlagvertoon
9.30-10.00 uur - Beiaardiersconcert
10.00 - 11.00 uur - Landelijk kinderprogramma waarin alle kinderen worden uitgenodigd om buiten te gaan spelen.
11.00 - ca. 13.00 uur - Start van het bezoek van de Koning en de koninklijke familie aan Eindhoven.
15.30 - 17.30 uur - Online KoningsBingo Noordwijkerhout
16.15 uur - 17.50 uur - Nationale Toost - Toost u met ons mee?
18.15 uur - De eerste ‘digitale’ editie van ‘Schijt je Rijk’

Voorafgaand aan Koningsdag
Ouderenprogramma
De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) ontwikkelde een ouderenprogramma met de ANBO en Omroep MAX. In de weken voor Koningsdag is er een zogeheten ‘Aubadejournaal’ waarbij markante momenten van vorige Koningsdagen en Koninginnedagen worden verbonden met vandaag.

Koningsspelen - 23 april
De basisscholen organiseren, ieder op zijn eigen manier, de Koningsspelen. De Oranjevereniging deelt pakketjes uit voor de stoepkrijtwedstrijd voor Bevrijdingsdag 5 mei. De opdracht voor de kinderen is ‘wat is vrijheid voor jou’. Voor meer informatie zie 5 mei.

Kleurwedstrijd - 23 t/m 26 april
Speciaal voor Koningsdag is voor alle kinderen op de basisschool een mooie kleurplaat gemaakt. Vind jij het leuk om met alle kinderen in Nederland dezelfde kleurplaat te kleuren én misschien een prijs winnen? Op www.ovnwh.nl kun je de kleurplaat downloaden. Lukt dat niet kun je een exemplaar halen bij Vink Multimedia.

Als je klaar bent met kleuren vergeet dan niet je naam e.d. in te vullen. Lever de kleurplaat vóór 27 april in bij Vink Multimedia, Havenstraat 9a. Winnaars worden bekend gemaakt op onze site op 27 april en de winnaars krijgen diezelfde dag een tegoedbon van Top 1 Toys in hun brievenbus.

Woordzoeker - 23 t/m 26 april
Voor Koningsdag is een speciale Koningsdag woordzoeker gemaakt. Op www.ovnwh.nl kun je de woordzoeker downloaden. Lukt dat niet kunt u een exemplaar halen bij Vink Multimedia. Als u de oplossing gevonden heeft kunt u hem vóór 27 april naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mailen.

Als mailen niet lukt mag u de woordzoeker vóór 27 april inleveren bij Vink Multimedia, Havenstraat 9a. Vergeet niet uw naam en adres te vermelden. Onder de juiste inzendingen verloten wij 3 DA-bonnen. Winnaars worden bekend gemaakt op onze site op 27 april en de winnaars krijgen diezelfde dag de tegoedbon in hun brievenbus.

Koningsdag Zandsculpturen Puzzel - 26 april t/m 4 mei
Van 26 april tot 5 mei vind u in de kern van het dorp bij winkeliers en restaurants foto’s van een zandsculptuur. Wilt u de puzzel oplossen download dan het antwoordformulier op onze site www.ovnwh.nl en wandel door het dorp om te bepalen welke plaatsnaam middels de zandsculptuur wordt uitgebeeld. Heeft u alle plaatsennamen goed en de oplossing voor ons opgeschreven?

Dan maakt u kans op een heerlijke lunch voor twee personen bij Brownies&downieS, twee toegangskaarten voor het Zandsculpturenfestijn in Garderen en nog leuke troostprijzen. Tot 6 mei kunt u uw formulier inleveren bij Vink Multimedia aan de Havenstraat 9a of per e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. versturen. Winnaars worden bekend gemaakt op onze site en de winnaars krijgen zo spoedig mogelijk de prijzen thuisbezorgd.

Kokkerhout Beats, Kingsnight edition - 26 april
Georganiseerd door het team van Kokkerhout Borreltijd. Het team Kokkerhout Borreltijd organiseert op 26 april een livestream waar bekende DJ’s Koningsnach met hun muziek omlijsten. Tussen 20.00 en 01.00 uur kleurt Kingsnight Oranje waar, met name de jongeren tussen 15 en 30 jaar, aan hun trekken komen. 

De live uitzending is zichtbaar via verschillende kanalen waaronder www.one2track.nl/kokkerhoutborreltijd De Oranjevereniging ondersteunt dit initiatief van harte en nodigt u dan ook uit om mee te genieten van de Kokkerhoutse Beats.

Koningsdag - 27 april
07.00 uur - Feestelijk vlagvertoon
Traditiegetrouw en voor dag en dauw zullen ook dit jaar weer enkele bestuursleden van de Oranjevereniging door de straten van ons dorp rijden om 30 enthousiaste ‘vlaggers’ te verblijden met een heerlijke gebak-schnitte.

Zorg ervoor dat u uw vlag met wimpel op tijd buiten heeft hangen en wie weet krijgt u een van de 30 gebak-schnitten voor bij de koffie of borrel. Deze lekkernij wordt u aangeboden wordt u mede aangeboden door Hogervorst mechanisatiebedrijf en Bakkerij van Eeden.

9.30-10.00 uur - Beiaardiersconcert
Vanaf tientallen beiaards in Nederland klinkt carillonmuziek waaronder ook het nieuwe Kinderen voor Kinderen Koningsspelenliedje ‘Zij aan zij’. Van 9.55 tot 10.00 uur zullen alle klokken luiden. Om 10.00 uur zal het Wilhelmus gespeeld worden door de beiaardiers en wordt iedereen opgeroepen thuis, in de voordeur, op het balkon of in de tuin het volkslied mee te zingen.

10.00 - 11.00 uur - Landelijk kinderprogramma waarin alle kinderen worden uitgenodigd om buiten te gaan spelen.
Wil je weten wat je allemaal kunt gaan doen kijk dan op onderstaande sites. Jantje Beton biedt volop inspiratie voor het speeluurtje via www.speelbeweging.nl. Scouting Nederland deelt ideeën via www.thuisopavontuur.nl/Koningsdag  YMCA Nederland biedt speeltips aan op www.ymca.nl/koningsdag 

11.00 - ca. 13.00 uur - Start van het bezoek van de Koning en de koninklijke familie aan Eindhoven.
Zij bezoeken de High Tech Campus in Eindhoven ter gelegenheid van Koningsdag 2021. Vanuit een studio nemen zij deel aan een speciale online en tv-uitzending waarin Brainport Eindhoven zich presenteert aan de hand van het thema KennisMaken.

15.30 - 17.30 uur - Online KoningsBingo Noordwijkerhout
Speel je ook mee met de Online KoningsBingo? Deelname is voor iedereen vanaf 18 jaar. De kaarten kosten € 12,50. U ontvangt dan 3 bingokaarten voor 3 bingorondes en een loterijronde. De presentatie is in handen van De Online Bingo.

In de eerste pauze zoeken we contact met Omroep Max voor het uitbrengen van de Nationale Toost, in de tweede pauze kun je deelnemen aan een karaoke en in de derde pauze is er een zanger. Daarna volgt een loterij met leuke prijzen. Tijdens de uitzending kun je chatten en foto’s delen waarmee je misschien ook nog een extra prijs kunt winnen.

Alle prijzen zijn gekocht bij de Noordwijkerhoutse ondernemers zodat we hen ook een hart onder de riem kunnen steken. De volle kaart van de laatste bingoronde heeft een waarde van maar liefst € 200,00. Uw kaarten kunt u bestellen via onze site www.ovnwh.nl.

Bestel uw kaarten op tijd want er is een maximum aan het aantal deelnemers. De verkoop start op 11 april en stopt op 23 april 23.59 uur. Na inschrijving ontvangt u een e-mail met alle informatie die nodig is om deel te kunnen nemen aan deze super gezellige KoningsBingo.

16.15 uur - 17.50 uur - Nationale Toost - Toost u met ons mee?
Dit jaar wordt er door de Oranjevereniging Noordwijkerhout een borreltas voor 2 personen samengesteld om op Koningsdag met elkaar het glas te heffen. Wanneer u de toost uitbrengt is natuurlijk geheel aan uzelf maar weet dat het nationale toostmoment van 16.15 tot 17.50 vanuit Paleis Soestdijk gepland staat. 

In een speciale uitzending ‘MAX Koningsdag’ wordt uitgebreid gereflecteerd op het Koninklijk bezoek aan Eindhoven. Hoogtepunt van de uitzending is de Nationale Toost om 16.30 uur, op de verjaardag van Zijne Majesteit en op de gezondheid van iedereen. Natuurlijk kunt u deze borreltas ook bestellen als u aan onze online KoningsBingo mee doet.

De inhoud van de Noordwijkerhoutse borreltas is vooral samengesteld met producten van onze lokale ondernemers en wij bieden u deze tas aan voor € 12,50. In deze borreltas zit voor ieder wat wils zoals een biertje, wijntje of een sapje maar ook nootjes en een stukje worst en kaas om de borrel extra gezellig te maken.

U kunt deze borreltas tot en met donderdag 22 april a.s. middels de link op onze website www.ovnwh.nl. bestellen. U ontvangt dan een bevestigingsmail die u bij het ophalen van de tas op zondag 25 april a.s. moet meenemen. In deze mail laten wij u ook het tijdstip en de plaats van ophalen weten. Laten we er met elkaar ondanks de beperkingen een leuke dag van maken. Met een hartelijke Oranjegroet, proost!!!!!

18.15 uur - De eerste ‘digitale’ editie van ‘Schijt je Rijk’
Om 18.15 uur start de uitzending op YouTube waarbij om 18.30 uur twee koeien de wei ingaan en zal de winnende kavel ongeveer 15 minuten nadat de koeienvlaai is gedropt bekend worden gemaakt. Het spel is simpel. Kies een kavel in onze kavelshop waarvan jij denkt dat de eerste koeienvlaai valt en maak kans op € 350,00 of één van de kleinere prijzen.

Ook de kavels rondom het winnende kavel winnen een prijs. Een kavel kost € 8,75. Wil je weten hoe je een kavel kunt kopen? Wil je de regels weten? Wil je weten hoe de winnaar wordt bepaald? In verband met de coronamaatregelen is deze editie digitaal en gezien het tijdstip hebben de opnames eerder plaatsgevonden.

De inschrijving sluit op 17 april om 24.00 uur. Daags daarna zullen de opnames worden gemaakt. Ga naar onze site www.ovnwh.nl en je weet alles.