Datum: 17-05-2021 - 06:27
16
apr
'21
Doen! en NZLokaal doen oproep voor snelle herbouw van De Schelft in Noordwijkerhout.
Geschreven door Fracties DOEN! / NZLokaal

Doen! en NZLokaal doen oproep voor snelle herbouw van De Schelft.

De partijen Doen! en NZLokaal willen dat De Schelft snel wordt herbouwd op de huidige plek. Zij balen ervan dat er nog steeds geen beslissing is genomen over de toekomst van het complex. Daarom deden ze in de raad de oproep aan het college om al in juni te beslissen welke verenigingen er gebruik gaan maken van de nieuwe Schelft. En om zo snel mogelijk te starten met de voorbereiding van de nieuwbouw....

In de tussentijd moet de gemeente de getroffen verenigingen helpen bij hun tijdelijke huisvesting en kan het bestaande zwembad weer opengesteld worden. Doen! en NZLokaal vinden het onbegrijpelijk dat het college eerst wil gaan onderzoeken of een nieuwe Schelft wel nodig is. Er zijn gesprekken geweest met alle verenigingen en gebruikers en meer dan 1700 inwoners hebben de enquête over de Schelft ingevuld.

Voor Doen! en NZLokaal staat vast dat De Schelft onmisbaar is als ontmoetingsplek voor jong en oud en centrum voor sport- en culturele activiteiten. Voor het voortbestaan van de verenigingen is het cruciaal dat de verenigingen, hun leden en alle andere gebruikers snel duidelijkheid krijgen over de herbouw. Er is geen tijd te verliezen.

Helaas zagen de meeste andere politieke partijen geen reden om vaart te maken: het voorstel werd alleen gesteund door PvdA.

Foto PR.