Datum: 17-05-2021 - 05:42
15
apr
'21
700 basisschoolleerlingen nemen deel aan praktisch verkeersexamen. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

750 basisschoolleerlingen nemen deel aan praktisch verkeersexamen. (foto's)

De groepen 7 en 8 van de vier basisscholen in de dorpskernen De Zilk en Noordwijkerhout hebben de afgelopen twee dagen, 14 en 15 april, het praktisch verkeersexamen afgelegd. Voor de leerlingen van de basisscholen van de twee andere kernen Noordwijk Binnen en Noordwijk aan Zee wordt het examen op 31 mei en 1 juni afgenomen. In totaal gaat het om 750 basisschoolleerlingen....

 Routes en goedgekeurde fiets
Tijdens het praktisch verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de opgedane verkeerskennis goed kunnen toepassen in het echte verkeer. Basisschoolkinderen doen hun verkeerservaring op in een aantal vaste routes (naar school, naar vriendjes).

Ze zijn te weinig ervaren en fysiek nog niet in staat in een geheel nieuwe omgeving hun verkeerskennis toe te passen. De route van het VVN praktisch Verkeersexamen gaat daarom door de eigen woonomgeving van de kinderen.

Voor de start worden de fietsen van de kinderen gecontroleerd. Alleen op een goedgekeurde fiets mogen zij aan het examen deelnemen. Langs de route staan (groot)ouders die -aan de hand van een controlelijst- beoordelen of de leerlingen goed handelen.

Nieuw digitale formulieren
Dit jaar worden de kinderen voor de eerste keer getoetst aan de hand van digitale formulieren. Zo kunnen de uitslagen direct worden afgelezen wie wel en wie niet geslaagd is. Daarnaast wordt in Noordwijk Binnen en Aan Zee een nieuwe route gefietst.

Samenwerking
Het praktische verkeersexamen wordt in samenwerking met de politie en Veilig Verkeer Nederland (afdeling Teylingen, Noordwijk, Noordwijkerhout) en de gemeente georganiseerd.

Foto's in Noordwijkerhout BON (Regenboogschool woensdag 14 april).