Datum: 17-05-2021 - 06:05
14
apr
'21
Tot nu toe slechts 10 aanvragen voor steun uit het Corona Noodfonds Ondernemers.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Tot nu toe slechts 10 aanvragen voor steun uit het Corona Noodfonds Ondernemers.

Het kabinet zorgt voor coronasteunmaatregelen om ondernemingen te steunen. Ook gemeente Noordwijk biedt ondernemers binnen de gemeente Noordwijk noodsteun in de vorm van een financieel vangnet tijdens de COVID-19 crisis als sprake is van een acute (financiële) noodsituatie bij een onderneming, waardoor voortbestaan in gevaar komt of op korte termijn dreigt te komen. De vorm van de noodsteun...

is maatwerk per onderneming. Het gaat om een terug te betalen voorschot, een geldlening of een garantstelling. Daarvoor staat € 1.000.000,- voor klaar.

Sinds 24 maart is het voor ondernemers mogelijk om een aanvraag te doen bij het Corona Noodfonds Noordwijk. Maar er zijn tot nu toe slechts tien aanvragen binnengekomen bij de gemeente Noordwijk en daarmee is € 150.000,- gemoeid van de € 1.000.000,- in het fonds.

Ook landelijk is deze trend te zien, volgens berichten in de media zouden de regels te streng zijn. De Noordwijkse ondernemers die nog denken in aanmerking te komen voor deze noodsteun, kunnen tot 16 april hun aanvraag doen, klik hier.