13
apr
'21
634 coronaboetes uitgedeeld in Duin- en Bollenstreek. (cijfers per gemeente)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

634 coronaboetes uitgedeeld in Duin- en Bollenstreek. (cijfers per gemeente)

Voor overtreding van de coronamaatregelen heeft de politie het afgelopen jaar 112.975 bekeuringen in het gehele land uitgeschreven. Dat blijkt uit een inventarisatie die is uitgevoerd op verzoek van de media. Er is gekeken naar de periode van begin maart vorig jaar tot 1 april van dit jaar. Naast de bekeuringen werden er in die periode 40.555 waarschuwingen uitgedeeld.  Verreweg de meeste bekeuringen...

64 procent, werden uitgedeeld voor het overtreden van de avondklok, die 23 januari inging. Uit de gegevens blijkt dat in de grote steden relatief meer is bekeurd en gewaarschuwd dan in landelijke gebieden. Volgens de politie is dat logisch: er wonen meer mensen dicht bij elkaar en er is daarom meer politie op straat.  Amsterdam spant de kroon met 10.461 bekeuringen. Rotterdam volgt met 9180.

In Delfzijl en Appingedam zijn de burgers heel gezagsgetrouw, of wordt maar weinig gecontroleerd: in beide Groningse gemeentes werd in dertien maanden maar één coronaboete uitgeschreven. Het aantal corona-boetes in de gemeente van de Duin- en Bollenstreek in een jaartijd zijn:

1 > Katwijk > 258

2 > Noordwijk > 150

3 > Teylingen > 95

4 > Lisse > 69

5 > Hillegom > 62

Totaal Duin- en Bollenstreek > 634.

Bron politie.