Datum: 04-12-2021 - 12:28

   

10
apr
'21
Bibliotheek online Koffie+: Het brandveilig maken van de woning.
Geschreven door Bibliotheek Bollenstreek

Bibliotheek online Koffie+: Het levenstestament.

Op 22 april van 10.30-12.00 uur is notaris Noëlla van Dijk te gast bij de online Koffie+. Zij gaat het hebben over het Levenstestament en over schenkingen. Mensen die veel spaargeld hebben, net of ruim boven de inkomstenbelasting vrijgestelde grens krijgen te maken met de gevolgen voor de inkomstenbelasting, erfbelasting, verschuldigde eigen bijdrage bij opname in een zorginstelling....

De banken vergoeden geen tot nauwelijks rente meer. De eerste bank heeft ook al aangekondigd in sommige situaties negatieve rente in rekening te brengen.

Is er een manier om het vermogen te verlagen en het terecht te kunnen laten komen bij de personen bij wie je het zelf wilt? Tijdens de vorige lezing is vooral ingezoomd op wat geregeld kan worden in een testament of een levenstestament, deze lezing zal in het teken staan van het doen van schenkingen.

Zowel schenkingen in contanten, aan goede doelen of familieleden, ter vrije besteding of bedoeld om een studieschuld in te lossen of te gebruiken ten behoeve van de financiering van de eigen woning, als ook de zogenaamde schenkingen op papier. Wat is een schenking? Hoe is een schenking belast?

Welke voorwaarden kunnen aan een schenking worden verbonden? Wat kost het doen van bepaalde schenkingen? Noëlla van Dijk, sinds 1 januari 2020 notaris in Noordwijkerhout, vertelt er graag meer over tijdens de online Koffie+. Het stellen van vragen staat vrij.

Deelname aan de online Koffie+ is gratis. Wel graag vooraf aanmelden via www.bibliotheekbollenstreek.nl 

Praktische informatie
Online Koffie+ | Het levenstestament met notaris Noëlla van Dijk
Datum: 22 april
Tijd: 10.30-12.00 uur
Locatie: Online
Deelname: Gratis
Aanmelden: www.bibliotheekbollenstreek.nl

Foto PR.