Datum: 14-04-2021 - 17:29

05
apr
'21
Corona vaccinatie-nieuws: een overbelaste huisartsenpraktijk telefoon in Noordwijkerhout.
Geschreven door Huisartsenpraktijk Celsius

Corona vaccinatie-nieuws: een overbelaste huisartsenpraktijk telefoon.

Mensen die aan de beurt zijn voor een coronavaccinatie krijgen daarvan automatisch bericht. Wij als huisartsenpraktijk Celcius hebben geen enkele invloed op wie wanneer gevaccineerd wordt. Wij hebben ook geen invloed op het merk vaccin. Dat wordt landelijk bepaald. Wij kunnen u dus op geen enkele manier voorrang verlenen of een ander vaccin voorschrijven, het heeft geen zin ons daar over te bellen...

Op dit moment worden de mensen van 70 jaar en ouder door de GGD gevaccineerd; zij ontvangen thuis een brief om een afspraak te maken bij de GGD. Alleen als u op geen enkele manier in staat bent de vaccinatielocatie van de GGD te bezoeken, kunt u ons bellen om thuis gevaccineerd te worden.

Wij weten nog niet wanneer dat gebeurt, de verwachting is dat dat pas over enkele weken of maanden is. Wij adviseren u dus dringend om als het enigszins mogelijk is bij de GGD een afspraak te maken.

Wij staan op het punt te starten met het vaccineren van de mensen van 63 en 64 jaar, mensen met het syndroom van Down en mensen met zeer ernstig overgewicht, een BMI boven de 40, daarna volgen de mensen van 62, 61 en 60 jaar.

Deze eerste groep heeft inmiddels van ons een uitnodiging ontvangen om een afspraak in te plannen voor vaccineren. Wij kunnen deze afspraak niet voor u inplannen of wijzigen. U hoeft ons dus niet hier over te bellen.

Momenteel is er een (tijdelijke) pauze ingelast voor het vaccineren van Astrazeneca bij personen jonger dan 60 jaar. Voor actuele informatie kunt u kijken op de site van de overheid, meer informatie hebben wij op dit moment ook niet.

Heeft u reeds een vaccinatie via bijvoorbeeld uw werkgever ontvangen, wilt u dit indien mogelijk via www.mijngezondheid.net aan ons doorgeven. Daar kunt u een veilig e-mail bericht aan uw huisarts sturen.

Indien u (nog) geen gebruik maakt van www.mijngezondheid.net dan kunt u eventueel via de mail deze gegevens aan ons doorgeven (let op, dit is een niet veilige verbinding). Vermeld uw naam, geboortedatum, welk vaccin en wanneer u deze heeft gehad.

Voor verdere informatie over de vaccinaties, de vaccins en dergelijke verwijzen wij u naar de websites van www.thuisarts.nl, www.rijksoverheid.nl  en www.rivm.nl of bel 0800-1351.

Huisartsenpraktijk Celcius.