Datum: 14-04-2021 - 17:03

04
apr
'21
'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Een lijkbleek vluchtende burgemeester Winkel.

Al tien jaar plaatst de nieuwswebsite Blik Op Noordwijkerhout al het nieuws van, voor en over Noordwijkerhout en De Zilk en sinds de fusie ook geregeld van Noordwijk. In al die jaren zat daar vaak ook spraakmakende en veel bekeken nieuwsitems bij, zie de top 10 daarvan. Maar ook voor de start van BON was er natuurlijk geregeld spraakmakend nieuws te melden...

toen we nog deel uit maakten van de gemeente Noordwijkerhout. Via het nieuwe item op Blik Op Noordwijkerhout 'Een terugBlik Op', geven we spraakmakende nieuwsitems uit het verleden opnieuw aandacht hier op BON.

'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Een lijkbleek vluchtende burgemeester Winkel. (30 juli 1980)
Op woensdagmiddag 30 juli 1980 stond er een zeer opmerkelijk en spraakmakend verhaal in dagblad Het Vrije Volk, over een tuinman die tijdelijk werkzaam was bij de zwakzinnigenafdeling (Hafakker) van het toenmalige Psychiatrisch Centrum Sint Bavo in Noordwijkerhout.

Milieudeskundige en tuinman Ruud Pegman (32) kwam voor zijn werk, het aanleggen van een ecologische tuin, met zijn gezin naar Noordwijkerhout en nam daarvoor zijn tot woonwagen omgebouwde autobus mee om in te wonen.

Omdat het voor een tijdelijke functie was, dacht hij dat dit geen problemen zou geven om ergens gewoon te gaan staan binnen de grenzen van ons dorp. Alleen toenmalig burgemeester Winkel en zijn wethouders dachten daar heel anders over en werd zijn autobus op last van de burgmeester zelfs meerdere keren weggesleept naar buiten de gemeentegrenzen.

De kop van het verhaal zegt dat het doorgaans doodstille dorpje Noordwijkerhout in juli 1980 'dolle dagen' beleeft, met een lijkbleek vluchtende burgemeester, een bedrijfsdirecteur die met een buks op 'jeugdig schorum'  schiet en een messentrekkende tuinman....

Lees het gehele krantenbericht onder aan de pagina.

3 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuwsGoklustige bejaarden opgepakt in speelhol Piet Gijs. (9 juli 1975)

2 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws
Na ruim 100 jaar café De Zwaan onverwacht dicht. (interview Piet Brama)

1 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws
: Moord in 1996 op 54-jarige Duitse vrouw in vakantiepark nog steeds onopgelost.

Bron foto's: Leidse Courant (foto boven) en Het Vrije Volk (het verslag met foto hieronder). Klik op de foto voor een vergroting.