Datum: 26-03-2023 - 15:00
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

01
apr
'21
Ja hoor het is eindelijk weer terug....het bankje bij de Witte Kerk. (ps. geen 1 april grap)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Ja hoor het is eindelijk weer terug....het bankje bij de Witte Kerk. (ps. geen 1 april grap > foto's)

In de gemeenteraadsvergadering van 18 december 2019 dienden de fracties van NZLokaal, DOEN!, D66, Lijst Salman en het CDA een motie in, waarin men vroeg of het verdwenen bankje (zie foto) op De Steeg voor de Witte Kerk weer teug kon komen. Het bankje verdween bij de algehele renovatie van de hoftuin en het muurtje van de Witte Kerk, om er vervolgens niet meer terug te keren....

Sinds de sloop in 2018 wordt het bankje enorm gemist als sociale ontmoetingsplek en rustpunt voor senioren en daarom werd er een motie door de vijf fracties ingediend voor de terugkeer van het bankje. Wethouder Ter Hark voorzag toen geen grote problemen voor de terugkeer van het bankje. Maar de afspraak in de motie van destijds, realisering maart 2020, is dus niet gehaald.

Dit gaf de heer Jaap de Moor ook aan in de RTG van oktober 2020 en riep de wethouder op om het plaatsen van het bankje nu eens te realiseren. De wethouder gaf hem daarin gelijk en als de gemeenteraad instemt met dit voorliggende raadsvoorstel dan kan het budget van € 5000,- gebruikt gaan worden om 'het bankje nog dit jaar in 2020 te plaatsen'. 

Persgesprek 8-12-2020.
In het persgesprek van dinsdag 8 december gaf wethouder Roberto ter Hark aan, dat het veel besproken bankje nu definitief terugkomt bij de Witte Kerk in het centrum van het dorp. Het was even zoeken waar het bankje geplaatst moest gaan worden, want bij de herinrichting was er geen rekening gehouden met de terugkomst van het bankje.

Er is een nieuw ontwerp gemaakt waarbij er een rugleuning op het nieuwe muurtje wordt geplaatst, naast het watertappunt vlakbij de originele plek. De kosten voor het nieuwe bankje zijn € 4950,- en komt uit het budget van de nieuwe Centrumvisie. De opdracht tot uitvoering is onlangs door de wethouder gegeven en hopelijk kunnen mensen als het weer mag wat dichter bij elkaar zitten op hun bankje bij de Witte Kerkje.

Plaatsing bankje 1-4-2021.
Plaatsing van het bankje eindelijk op 1 april 2021.... nee het is geen 1 april grap!

Foto boven BON hoe het eens was.  Foto's BON onder het nieuwe bankje, iedereen veel zitplezier!