Datum: 18-04-2021 - 14:20

01
apr
'21
Lente op De Dierenhoeve en een verhuizing in het vooruitzicht. (filmpje geboorte eerste lammetjes)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Lente op De Dierenhoeve en een verhuizing in het vooruitzicht. (filmpje geboorte eerste lammetjes)

Deze week zijn de eerste geiten en schapen lammetjes geboren op De Dierenhoeve. Aankomende weken zullen er meer volgen. Bij zowel de geiten als de schapen van De Dierenhoeve verwachten we veel nieuw leven! Dit is het laatste voorjaar dat dit op deze plek zal gebeuren. Dit najaar zal de boerderij en al haar bewoners verhuizen naar de nieuwe locatie in De Engelse Tuin....

Op de nieuwe locatie zullen straks De Dierenhoeve en haar partner De Krachttuin, BSO De Palmboom en Actor/BLING in een gezamenlijk gebouw ‘Het Welzijnsplein in den Houte’ vormen. De Dierenhoeve en Actor/BLING gaan samen de zorg dragen om een mooie werkplek te creëren voor mensen met achterstand tot de arbeidsmarkt, blijvend of toe werkend naar een volgende stap.

Dit zal in eerste instantie zijn in de dierenverzorging, en onderhoud van De Engelse tuin en wanneer het gebouw klaar is ook in de horeca. Het Koffiehuis van De Dierenhoeve zal dan ook een mooie werk en stageplek worden, wanneer het nieuwe gebouw klaar is. Echter per 1 september zal De Dierenhoeve moeten verhuizen naar de nieuwe plek.

De dieren zullen dan ook een plekje moeten krijgen, hiervoor heeft de architect Pieter Benschop van NOAHH alvast ook de dierenverblijven ontworpen. Het was de eis van de welstandscommissie om de dierenverblijven aan te passen aan de nieuwbouw, maar ook aan de architectuur van het Pesthuis en Hoofdgebouw. (zie tekeningen in de fotogalerij)

Dit betekent dus ook dat alle verblijven ‘custom made’ zijn, dit wordt daarom mooi maar ook wel prijzig en ingewikkeld te bouwen. Om dit allemaal te verwezenlijken hebben wij veel hulp nodig.

Via deze weg zouden we graag een oproep doen aan bedrijven en mensen die ons enerzijds zouden kunnen helpen met het verwezenlijken van de verblijven, door middel van het bouwen en anderzijds door het sponsoren van geld en middelen.

De Dierenhoeve is altijd bereikbaar via het contactformulier op onze website https://dierenhoeve.nl/

Filmpje Moedertje Groen > Dierenhoeve: eerste lammetje geboren in de nacht van 30 en 31 maart.