Datum: 18-04-2021 - 13:38

01
apr
'21
Monumentje voor stilgeboren kinderen op de Sint Jozef begraafplaats in Noordwijkerhout.
Geschreven door Werkgroep Allerzielen Sint Jozefkerk

Monumentje voor stilgeboren kinderen op de Sint Jozef begraafplaats.

Sinds kort is op de Sint Jozef begraafplaats in Noordwijkerhout een monumentje voor stilgeboren baby’s en andere overleden kinderen, die om wat voor reden dan ook geen gedenkplaats hebben. Op een zonnige zaterdag is dit monumentje ingezegend door diaken Lamberts van de parochie Sint Maarten, vanwege de coronamaatregelen in kleine kring en zonder ruchtbaarheid...

Aanwezig waren enkele parochianen, die een brief of gedicht voorlazen ter herinnering aan hun zoon, tweelingzus of kleinkinderen. Iedereen die een kindje wil herdenken, stil wil staan bij het verlies, kort of lang geleden, is van harte welkom om het monumentje te bezoeken.

Het is een plaats geworden waar je troost kunt zoeken voor je verdriet, kunt bidden en herinneren. Je kunt een bloem neerleggen, of eventueel een steentje met de naam en geboorte- of sterfdatum.

De Sint Jozef begraafplaats ligt naast de Sint Jozefkerk aan de Herenweg 15 in Noordwijkerhout. Het monumentje is rechts op het kerkhof, op een mooie plek, tussen graven voor kinderen.

Het monumentje is gefinancierd vanuit de opbrengst van de kerkenveiling. De werkgroep Allerzielen van de Sint Jozefkerk die het initiatief nam, bedankt iedereen die heeft geholpen om dit mogelijk te maken.

Foto's PR.