Datum: 18-04-2021 - 13:59

29
mrt
'21
Actie TreeTag in de gemeente Noordwijk maakt het belang van bomen voor mens en omgeving zichtbaar.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Actie TreeTag in gemeente Noordwijk maakt het belang van bomen voor mens en omgeving zichtbaar.

Sinds de zomer van 2020 zijn al een flink aantal bomen verspreid door Nederland, België, Engeland, Polen en Zweden voorzien van een zogenaamde TreeTag: bijzondere bomen worden voorzien van posters gemaakt van stonepaper die vertellen hoe belangrijk de bomen zijn voor mens en maatschappij. Op de posters staat informatie, bijvoorbeeld over hoeveel luchtvervuiling de boom afvangt...

en hoeveel zuurstof de boom levert. De TreeTag actie is een initiatief van Pius Floris Boomverzorging. Met de actie #TreeTag willen zij bij een breed publiek aandacht vragen voor de meerwaarde van bomen. Het grote publiek beseft niet altijd hoe belangrijk bomen zijn.

Daarom vinden zij het belangrijk dat iedereen weet dat bomen regenwater vasthouden, zuurstof leveren, de temperatuur in steden leefbaar helpen houden en luchtvervuiling afvangen. Dat zal eraan bijdragen dat we met z’n allen meer belang gaan hechten aan bomen zodat we dus meer bomen gaan planten en behouden.

Ook de gemeente Noordwijk doet mee aan deze TreeTag-actie. Op maandagmiddag 29 maart werd door wethouder Sjaak van den Berg en Simon de Jong medewerker Groen van onze gemeente, de eerste van de zes bomen in de gemeente Noordwijk voorzien van een poster met informatie.

Dit gebeurde in De Zilk bij een hele grote en oude beukenboom op de Regenvlietweg, de vijf andere posters worden verdeeld over bijzondere bomen in de andere kernen. Bekijk op de laatste foto alle gegevens van deze beukenboom.

Foto's BON