Datum: 18-04-2021 - 14:56

26
mrt
'21
Fractie NZLokaal stelt vragen aan college over: Perspectief voor evenementen in gemeente Noordwijk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Fractie NZLokaal stelt vragen aan college over: Perspectief voor evenementen.

Fractie NZLokaal: In Noordwijk worden er altijd veel kleine en grotere evenementen in en net na de zomer georganiseerd. De voorbereidingen nemen veel tijd in beslag en dit gebeurt veelal door vrijwilligers vanuit onze gemeenschap. De huidige regionale regels in verband met Covid-19 laten het niet toe om binnen onze gemeente eerder een vergunning aan te vragen dan na het afkondigen van de laatste maatregelen...

Wat betekent, zoals het nu geschreven staat, dat er deze zomer ook geen kleine evenementen mogelijk zijn.

Vragen  NZLokaal:

Vraag 1.
Is de burgemeester bereid om een perspectiefgesprek over evenementen te voeren binnen onze Veiligheidsregio in het kader van stel dat, bij zowel afgezwakte maatregelen als na de afkondiging van de laatste covid-19 maatregelen er dan wel kleine en of grotere evenementen sneller kunnen plaats vinden?

Vraag 2.
Is het college bereid om met alle vaste aanvragers nu al gezamenlijk te kijken of hun evenement wel of wanneer (dit jaar niet) realiseerbaar is?

Vraag 3.
Is het college bereid om nu na te denken of het mogelijk is om de periode van aanvraag tot vergunnen van twee maanden kan worden ingekort, of de aanvraag al onder voorwaarden van de dan nog mogelijke geldende covid-19 afgezwakte maatregelen in behandeling nemen voor evenementen die al jaar en dag in onze gemeente worden georganiseerd?

Vraag 4.
Indien bovenstaande vragen positief beantwoord kunnen worden, is het college dan bereid om ons zo mogelijk medio mei een evenementenperspectief te bieden met behulp van een “stel dat-routekaart”?

Met vriendelijke groet,
Wally Rodenburg
NZLokaal raadslid.