Datum: 21-03-2023 - 11:26
21
mrt
'21
HDik verdiende bossen bloemen uitgedeeld bij Hartverwarmende bloemenactie Bloemencorso Bollenstreek. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Dik verdiende bossen bloemen uitgedeeld bij Hartverwarmende bloemenactie Bloemencorso Bollenstreek. (foto's + vlog)

Bloemencorso Bollenstreek rijdt dit voorjaar dan wel niet van Noordwijk naar Haarlem, maar het laat wel volop van zich horen. Om het corsohart kloppend te houden is er onlangs een pakket alternatieve corsoacties gepresenteerd. De actie 'Gezichten van het Bloemencorso Bollenstreek' ging al direct van start en vandaag zondag 21 maart bij de start van de lente...

was het de beurt aan de 'Hartverwarmende bloemenactie' als symbool van hoop en liefde. Eerder werd al door de corso-organisatie aan de inwoners per corsogemeente gevraagd: 'Wie verdient volgens jou een bloemetje en waarom?'. De deelnemende corsogemeenten zijn Noordwijk, Teylingen, Lisse, Hillegom, Heemstede en Haarlem. 

De reacties op de oproep waren volgens de Bloemencorso-organisatie overweldigend en hartverwarmend. Vandaag op 21 maart de eerste lentedag werden er door 10 vrijwilligers, waaronder wethouder Roberto ter Hark, de 75 bossen bloemen in de corsogemeente Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk uitgedeeld. 

De verzamelplaats was bij het VVV-kantoor in de Dorpsstraat en van daaruit werden de dik verdiende 75 bossen door de vrijwilligers uitgedeeld aan de niets vermoedende blije ontvangers in onze corsogemeente. Wethouder Roberto ter Hark gaf als vrijwilliger het startschot voor het rondbrengen van de bossen bloemen.

Maar eerst gaf hij bossen bloemen weg aan twee vrijwilligers die dat ten zeerste ook verdiend hebben volgens de wethouder, Esther den Hertog en Marit Hogervorst voor hun tomeloze inzet voor o.a. het Bloemencorso. De redactie van BON mocht met één van de vrijwilligers, Bloemen-vlogster Julia Hogervorst, meelopen waarbij Julia vier bossen bloemen mocht uitreiken.

De vier bossen bloemen ontvangers (van de 75) waren Arja Bitter, Emmy Henquet, John en Joke Brouwer en Aad van Ruiten en zij kregen deze uit handen van Julia. U kunt haar vlog met een verslag en ook foto's van BON over dit gebeuren onder aan de pagina bekijken.

Wat gaven de aanvragers als reden aan voor een dik verdiende een bos bloemen voor deze personen.

Arja Bitter:
Zij is de beste vriendin die je kunt bedenken. Haar gezondheid is kwetsbaar. Ze is zeer begaan met cliënten die ze begeleid vanwege haar werk bij JGT. Zelfs na afloop blijft ze in haar vrije tijd sommige helpen. Onlangs is een andere vriendin na een lang ziekteproces overleden die ze tot het eind heeft geholpen.

Emmy Henquet:
Emmy staat al jaren klaar voor iedereen die het nodig heeft. Niets is haar teveel, zij zet haar schouders eronder en gaat ervoor. Of het nu een dementerende kennis, een pleeggezin, een hulpbehoevende vriendin of dochter is, Emmy is er altijd voor je.

Joke en John Brouwer:
Iemand wilde dit ondernemersechtpaar een hart onder de riem steken. Hun taxi-touringcarbedrijf Brouwers Company heeft flink te lijden onder de coronacrisis en daarom een dik verdiende bos bloemen voor hun.

Aad van Ruiten:
Aad was helaas niet thuis toen de bos bloemen bezorgd werd bij hem, maar ook deze is dik verdiend. Aad zorgt al jaren bij allerlei activiteiten en evenementen in ons dorp voor de bloemen, daarom nu een keer bloemen voor hem.

Foto's BON. Vlog Julia Hogervorst.