20
mrt
'21
Aanvragen TONK steunmaatregel voor inwoners ISD Bollenstreek gemeenten.
Geschreven door ISD Bollenstreek

Aanvragen TONK steunmaatregel voor inwoners ISD Bollenstreek gemeenten.

Vanaf vrijdagavond 19 maart 2021 is het voor huishoudens uit de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen mogelijk om via de website van de ISD Bollenstreek de TONK aan te vragen. De TONK (Tijdelijke Ondersteuning voor Noodzakelijke Kosten) is één van de steunmaatregelen van het Rijk. De TONK is bestemd voor huishoudens die door de coronamaatregelen...

te maken hebben met een forse inkomensterugval. En daardoor de noodzakelijke kosten niet meer kunnen betalen uit hun inkomen en/of beschikbare geldmiddelen.

De TONK is een vorm van bijzondere bijstand en valt onder de Participatiewet. Iedere gemeente kan hiervoor zijn eigen beleid bepalen. De ISD Bollenstreek voert de TONK uit voor de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen.

Huishoudens die voldoen aan de voorwaarden kunnen voor maximaal zes maanden maximaal € 1000,- per maand krijgen. De TONK loopt van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021.

Voor meer informatie over onder andere de voorwaarden, wat noodzakelijke kosten zijn en hoe de TONK aanvragen verwijs ik u naar de aparte pagina op onze website.

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) - ISD Bollenstreek