21
mrt
'21
Palliam online lezing: Opstaan, we doen het iedere dag in Noordwijkerhout, Noordwijk en De Zilk.
Geschreven door Palliam

Palliam online lezing: Opstaan, we doen het iedere dag.

Op woensdag 31 maart zal journalist en theoloog Hendro Munsterman van 19.30 tot 20.15 uur laten zien dat de opstandingsbeweging van Jezus zoals deze gevierd wordt met Pasen ook in ons eigen leven de voorkeur heeft. Niemand houdt er toch van om bij de pakken neer te zetten? En hoe blij zijn we niet wanneer we een klein kind voor het eerst op zijn eigen beentjes staat?...

Ook is de staande houding de gebedshouding bij uitstek geeft Munsterman aan. Dit is niet wat je zou verwachten wanneer je denkt aan de knielbanken zoals je die veelvuldig in kerken tegen komt. Over het verband tussen deze diep christelijke geloofshouding als voorkeurs houding, ook voor ons leven van alledag, zal worden ingegaan.

Concrete voorbeelden helpen je om in de gaten te krijgen dat de staande houding niet alleen dankzij de verrijzenis van Jezus de meest menswaardige is, maar dat deze houding je kan inspireren om anderen te helpen opstaan. Of je nu met Pasen eieren zoekt of Jezus’ verrijzenis viert, opstaan doen we iedere dag en het is hiermee een universeel menselijke beweging.

Geïnteresseerd? Neem deze online lezing eerst zittend tot je om daarna uit volle overtuiging op te staan. Inschrijven kan op www.palliam.nl.