Datum: 28-05-2023 - 04:54
20
mrt
'21
Leerlingen en team Prinsenhofschool planten herinneringsboom voor meester Peter in Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Leerlingen en team Prinsenhofschool planten herinneringsboom voor meester Peter. (foto's)

Op vrijdag 19 maart vond er een mooi en heel bijzonder moment plaats bij de Prinsenhof aan de Langevelderweg. Die ochtend werd er een herdenkingsboom geplaatst in het plantsoen voor de school. Leerlingen en het team van de Prinsenhof wilde graag een blijvende herinnering aan de, helaas in maart 2020 overleden, zeer geliefde collega en meester Peter. Meester Peter Rietveld heeft...

maar liefst 23 jaar lang met veel plezier op de Prinsenhof gewerkt, de meeste jaren daarvan in groep 8, maar het laatste jaar in groep 5 (nu groep 6) en groep 6 (nu groep 7). Helaas werd meester Peter niet ouder dan 63 jaar, hij is in maart 2020 overleden.

Meester Peter was zeer geliefd bij leerlingen en collega's en zo kwam men op het idee om een herinneringsboom te planten als blijvend aandenken aan hem. Er werd een mooie plek uitgezocht voor de ingang van de school en het bedrijf van Marco Hulsebosch Groenvoorziening werd gevraagd om de boom te plaatsen.

Eigenaar Marco wilde daar heel graag vrijwillig aan meewerken en de boom werd zeer toepasselijk voor meester Peter gekozen. Peter was één van de oprichters van de ondertussen wereldberoemde pretband Kleintje Pils uit Sassenheim. Hij speelde daar in al die jaren trombone en daarom werd er voor een 'trompetboom' gekozen als een toepasselijk blaasinstrument.

In de middag werd door de kinderen van meester Peter's laatste groep 5 (nu groep 6) bloembollen geplant rondom de herinneringsboom. Vervolgens hielden de kinderen een minuut stilte en volgde er daarna een heel mooi applaus voor hun meester Peter die ze hiermee nooit zullen vergeten. 

Komende week zal de huidige groep 7 op hun eigen wijze hun meester Peter herdenken. De collega’s doen dit op 13 april, Peter’s verjaardag.

Foto's logo BON. en foto's PR.