16
mrt
'21
Gemeenteraad Noordwijk herdenkt Jan Janson 'een sociaal bewogen raadslid'.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Gemeenteraad herdenkt Jan Janson 'een sociaal bewogen raadslid'.

De gemeenteraad van Noordwijk heeft dinsdagavond tijdens raadsvergadering stil gestaan bij het overlijden van PvdA-raadslid Jan Janson. Jan Janson was al geruime tijd ernstig ziek en hij overleed op dinsdag 2 maart 2021 op 62-jarige leeftijd. Jan Janson was fractievoorzitter van de PvdA en een zeer gewaardeerd raadslid zowel in raad van Noordwijk als in de raad van Noordwijkerhout...

Daarvoor was hij jarenlang actief als burgerraadslid (start in 2010). In januari 2021 werd duidelijk dat hij zijn geliefde functie van raadslid, die hij tijdelijk had neergelegd, niet meer zou kunnen vervullen.

Burgemeester Wendy Verkleij las, als voorzitter van de gemeenteraad, een In Memoriam over Jan Janson voor en de gemeenteraad hield na afloop een minuut stilte. U kunt het In Memoriam hier terugluisteren bij punt 3.

Eerdere reactie gemeente Noordwijk na het overlijden van Jan Janson:
Jan was een sociaal bewogen raadslid, betrokken bij de onderwerpen en gericht op het welzijn van de mens. In de dialoog met zijn collega’s was Jan op z’n best. 

Met zeer veel waardering kijken we terug op zijn betrokkenheid, veerkracht en gedrevenheid, ook bij de opbouw van de nieuwe gemeente.

Hij kwam op voor het sociale geluid en de zwakkeren in de samenleving. Zijn rustige uitstraling en aanwezigheid in de gemeenteraad zullen gemist worden.