16
mrt
'21
'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Goklustige bejaarden opgepakt in speelhol Piet Gijs.

Al tien jaar plaatst de nieuwswebsite Blik Op Noordwijkerhout al het nieuws van, voor en over Noordwijkerhout en De Zilk en sinds de fusie ook geregeld van Noordwijk. In al die jaren zat daar vaak ook spraakmakende en veel bekeken nieuwsitems bij, zie de top 10 daarvan. Maar ook voor de start van BON was er natuurlijk geregeld spraakmakend nieuws te melden...

toen we nog deel uit maakten van de gemeente Noordwijkerhout. Via het nieuwe item op Blik Op Noordwijkerhout 'Een terugBlik Op', geven we spraakmakende nieuwsitems uit het verleden opnieuw aandacht hier op BON.

Speelhol in voormalige café Piet Gijs.
Op woensdagmiddag 9 juli 1975 deed de politie een inval in voormalig café Piet Gijs aan de 's-Gravendamseweg in Noordwijkerhout. Nadat er al meerdere tips bij de politie waren binnengekomen, over een mogelijk 'Speelhol' in Piet Gijs, werd er besloten een inval te doen.

Ter plaatse trof men 15 niets vermoedende veelal, goklustige, vrouwelijke, bejaarden aan waarvan de oudste 91 jaar was. De aanwezigen dachten in een legale gokgelegenheid te zitten, maar dat bleek volgens de politie niet helemaal te kloppen. 

U kunt de drie artikelen over dit destijds spraakmakende nieuwsitem uit 1975, in de verschillende kranten teruglezen via een aantal foto's in de fotogalerij.

2 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuwsNa ruim 100 jaar café De Zwaan onverwacht dicht. (interview Piet Brama)

1 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws
: Moord in 1996 op 54-jarige Duitse vrouw in vakantiepark nog steeds onopgelost.

Bron: Leidse Courant/Leidsch Dagblad/De Noordwijkerhouter. Foto's PR