15
mrt
'21
Wethouders Economie Duin- en Bollenstreek sturen minister brief met oproep voor routekaart heropening toeristische sector, horeca en retail.
Geschreven door Wethouders Economie Duin- en Bollenstreek

Wethouders Economie Duin- en Bollenstreek sturen minister brief met oproep voor routekaart heropening toeristische sector, horeca en retail.

De Duin- en Bollenstreek-gemeenten denken graag mee met de regering over een gedetailleerde routekaart voor en een gefaseerde heropening van de toeristische sector, horeca en retail. Dat is dringend nodig. De Noordwijkse wethouder Toerisme en Economie Roberto ter Hark is waarnemend voorzitter Bestuurlijk Overleg Economie. Namens de wethouders...

Economie Duin- en Bollenstreek heeft hij een brief gestuurd aan de ministerie van Economische Zaken en Klimaat: Bas van ’t Wout.

Heldere vooruitzichten nodig
In die brief vragen de regiowethouders de regering om zo snel mogelijk met een gedetailleerde routekaart met stappenplan te komen voor een verantwoorde heropening. “Heldere vooruitzichten zijn nodig zodat de ondernemers zich kunnen voorbereiden en de heropening op een voor hen kenmerkende creatieve wijze kunnen vertalen naar hun bedrijfsvoering”. Nodig om weer geld te verdienen met de gastvrijheid en de pracht van onder meer de bollenstreek.

Kennis en inzichten inbrengen
“Ook wij zijn bereid om met u op korte termijn in gesprek te gaan, waarbij we de mogelijkheden verkennen in de richting van een gedetailleerde routekaart en een gefaseerde heropening van genoemde sectoren. Samen met onze ondernemers zijn wij goed in staat om met u de details uit te werken die nodig zijn om alles in goede banen te leiden.”

Lees ook de gemeenschappelijke brief ‘Bieden van perspectief aan ondernemers’.