14
mrt
'21
Noordwijkse Klimaatcoalitie slaat klimaatalarm op het Noordwijkse strand. (foto's+filmpjes)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Noordwijkse Klimaatcoalitie slaat klimaatalarm op het Noordwijkse strand. (foto's+filmpjes)

Zondagmiddag was er een landelijk klimaatalarm op 40 verschillende locaties. Eén van de locaties was het strand van Noordwijk. Ongeveer 100 mensen waren op het strand bijeengekomen om met elkaar het woord 'Klimaatalarm' in het zand te harken. De bezoekers lieten zo hun stem horen voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid, met gezond eten, duurzaam vervoer, groene banen...

en een goede woningen voor iedereen. In Nederland en daarbuiten. Zij eisen dat de overheid het roer omgooit en bedrijven dwingt om te verduurzamen om de aarde leefbaar te houden. Wethouder Sjaak van den Berg kwam tijdens zijn loopje op het strand nog even een kijkje nemen.

De politie kwam tussendoor even langs, maar zij hadden van te voren al goede afspraken gemaakt met de organisatie en voorzagen dan verder ook geen problemen. Alle bezoekers hielden zich goed aan de maatregelen.

Precies om 15.00 uur werd er een minuut lang herrie gemaakt op potten, pannen, fluitjes en op alles waar maar geluid mee gemaakt kon worden. Op deze manier werd het 'Klimaatalarm 2021' ingeluid.

Foto Blik Op Noordwijk. Klik hier voor het filmpje van BON. 

Drone filmpje Thomas Steenvoorden.